5 inventii “din greseala” care ne-au schimbat viata

Va prezint, mai jos, o lista cu 5  inventii “accidentale” ale unor lucruri ce ne-au schimbat viata, lucruri pe care le-am folosit si le vom folosi inca multi ani de acum inainte. Pana la urma, poate, ca in fiecare dintre noi se gaseste geniul dar avem nevoie de o intamplare pentru a deveni celebri.

 

Coca Cola

Bautura preferata a milioane de oameni, Coca Cola a fost inventata de John Stith Pemberton, un farmacist din Atlanta.  Acesta era dependent de morfina si a vrut sa prepare o substanta care sa-l ajute sa invinga dependenta. Siropul descoperit de acesta a fost diluat de un ospatar cu apa minerala si transformat in sucul de acum.

 

 

 

Penicilina

Penicilina a fost descoperita de catre doctorul Alexander Fleming. Intorcandu-se in laborator dupa o perioada de vacanta a observat ca unele suprafete au fost acoperite de mucegai. Se pare ca era vorba despre o ciuperca descoperita de un coleg al sau. Marea descoperire s-a produs cand, Fleming, a observat ca zona din jurul acestei ciuperci nu continea nici o bacterie si a dedus ca aceasta secreta o substanta antibacteriana.

 

 

 

Sticky Notes

Hartiutele folosite azi in fiecare birou au fost descoperite de Spencer Silver, incercand sa produca un lipici foarte rezistent. Acesta nu a fost multumit de faptul ca lipiciul descoperit de el nu era asa de rezistent. Totusi, colegul sau a “produs scanteia” atunci cand a folosit o hartie cu lipiciul descoperit de Silver ca si semn de carte.

 

 

 

Cuptorul cu microunde

Percy Spencer era managerul unei fabrici de electro-magneti. In timp ce trecea pe langa un magnetron activ, a observat ca ciocolata din buzunarul sau, s-a topit. Dupa cateva teste ale fenomenului a luat nastere cuptorul cu microunde.

 

 

 

Super glue

Nu cred ca exista om care sa nu fi folosit macar o data acest lipici. La inceput a fost considerat un esec de catre cel care a descoperit substanta, cianoacrilat, doctorul Harry Coover, deoarece se lipea de toate obiectele. Abia dupa sase ani a descoperit, totusi, ce adeziv bun inventase.

 

 

 

Aici discutam