Aeroportul care imbina tehnologia cu natura

Aeroportul Changi se afla in Singapore si este unul dintre cele mai mari si aglomerate aeroporturi din lume, fiind tranzitat anual de cca 82 de milioane de oameni.

 

La sfarsitul lunii trecute a fost inaugurat al patrulea terminal. Acesta va avea o capacitate anuala de tranzit de 16 milioane de oameni. Noul terminal din Changi este, probabil, unul dintre cele mai tehnologizate cladiri de acest tip. T4, cum este denumit, va oferi persoanelor aflate in tranzit o experienta “contactless” care va include check-in automat si controlul persoanelor prin recunoastere faciala. Noul terminal este un experiment despre cum se poate opera un aeroport cu personal minim. Daca il veti tranzita, veti putea vedea roboti care se ocupa de curatenie si vehicule ce care bagajele care se ghideaza singure, fara sa fie nevoie de sofer.

Pe langa tehnologie, noul ternimal din Changi este si o adevarata oaza de verdeata, ce cuprinde plante din tarile invecinate. Punctul principal este “Aleea smochinilor”, cu pomi adusi din China.

Deja admirat pentru infuzia de verdeta, aeroportul Changi va deveni si mai “verde”. Grupul de firme care il administreaza are in plan construirea, pana in 2019, a unui complex nou, numit “The Jewel” (bijuteria). Acesta va avea, in interior, o suprafata de 140000 de metri patrati acoperiti cu o zona de padure tropicala. Padurea va fi formata din cca 2500 de copaci si arbusti, adusi din Brazilia, Australia sau SUA. Gradina va avea si cea mai mare cascada interioara, labirinturi si poduri suspendate la 25 de metri deasupra pamantului.

 

Jewel Changi Airport

2019 will be an exciting year for us because of the opening of Jewel Changi Airport. Here’s what it's gonna look like!

Posted by Changi Airport on 3 Iunie 2017

 

Aici discutam