Aflati secretul fericirii de la un calugar budist

Matthieu Ricard este supranumit “Cel mai Fericit Om din Lume”, din cauza ca a participat la un studiu, condus de Richard Davidson, Universitatea din Wisconsin. Davidson a cercetat efectele meditatiei si a compasiunii asupra oamenilor, pe o durata de 12 ani.

 

Ricard a fost conectat la  256 de senzori care i-au analizat creierul, mai exact modul de functionare a acestuia. Testele au aratat ca, atunci cand mediteaza, creierul lui Ricard produce un nivel de unde gama, necunoscut pana acum de cerecetatorii din acest domeniu. Aceste unde au legatura cu atentia, constiinta, invatarea si memoria. S-a observat si o activitate foarte intensa in cortexul prefrontal, stanga, din creierul acestuia. Acest lucru duce la o stare de fericire intensa si la reducerea negativitatii.

Ricard, care mediteaza cateodata zile intregi, fara sa se plictiseasca, spune ca secretul fericirii este unul aflat la indemana tuturor oamenilor si ca tine numai de noi sa inducem aceasta stare. Cel mai important sfat pe care acesta ni-l da se refera la altruism.

Nu trebuie sa ne gandim mereu numai la propria persoana, la cum sa ne facem viata mai buna,  deoarece acest lucru poate deveni foarte stresant si obositor si ne face sa uitam sa mai vedem frumusetea din jurul nostru si sa ne inchidem intr-o temnita a nefericirii.

Daca vreti sa fiti fericiti, spune Ricard, trebuie sa incercati sa fiti mai binevoitori cu cei din jurul vostru, sa daruiti mai mult, sa incercati sa nu refuzati nimic celor din jurul nostru, bineinteles, fara sa ducem lucrurile la extrem si ramanand la lucruri simple. Daca faceti asta nu veti fi numai voi mai fericiti dar ii veti face si pe cei afectati de faptele voastre mai fericiti.

 

cof

 

 

Aici discutam