Avram Iancu a ajuns în România

Bibliotecarul din Petroșani a înotat peste 1.800 de kilometri în Dunăre, iar peste 1.000 de oameni l-au întâmpinat cu aplauze, după ce a pus piciorul pe pământ românesc, in Moldova Noua.

 

Ieri, Avram Iancu, a ajuns la Cazanele Dunarii, un popas important in cursa pana la Sulina dar si un loc foarte important pentru sportivul roman, asa cum spune chiar el, pe pagina de Facebook:

“Azi am ajuns la un loc special: Cazanele Dunarii.  Am ajuns si la un loc plin de simbolism pentru mine si poporul nostru: chipul marelui nostru rege Decebal. Pentru mine, regele Decebal, este un exemplu, o lectie de vitejie rar intalnita: pana la ultima picatura de energie a aparat aceste tinuturi binecuvantate, strajuite de Dunare. Chiar marele Imperiu Roman a fost ingenunchiat de catre Decebal si bravul popor, ce de veacuri traieste in acest tinut magic, plin de bogatii. In urma, chiar infrant, maretul Rege continua lectia! De aceasta data lectia demnitatii. M-a facut sa inteleg ca onoarea si libertatea sunt mai de pret decat viata. Decat sa fie umilit pe strazile Romei, ca multi altii, a ales moartea. Ma doare sufletul ca azi, mamele noastre, surorile noastre, fetele noastre, de voie sau nevoie sterg la fund babele tocmai la…Roma. Va rog eu mult: oriunde, dar nu la Roma! In amintirea maretului nostru Rege Decebal.”

 

 

Sursa: https://www.facebook.com/avramiancu/

 

Pregătirile pentru aceasta cursa au început în luna decembrie 2016, interval de timp în care Iancu a înotat aproape zilnic, a alergat pe munte și a mers cu bicicleta. Potrivit acestuia, ideea de a înota pe tot cursul Dunării i-a venit după ce a recitit romanul “Pilotul de pe Dunăre” al lui Jules Verne, în care scriitorul prezintă povestea lui Ilia Bruș, un bărbat care a câștigat concursul de pescuit al Ligii Dunărene și a anunțat că va străbate tot fluviul cu o barcă, de la izvoare până la vărsarea în mare, trăind numai din peștele prins pe durata călătoriei.

 

Sursa: https://www.facebook.com/avramiancu/

Aici discutam