Black Panther, surpriza placuta de la Marvel

Fiind oarecum satul de “pocnitorile” pentru public marca Marvel, dar satul si de stat in casa din cauza frigului, m-am hotarat sa dau o sansa filmului Pantera Neagra / Black Panther. Si bine am facut!

 

Black Panther este un personaj care a a intrat in istoria Americii, fiind primul erou “de culoare” din revistele Marvel. Acesta este creatia lui Stan Lee si a lui Jack Kirby si a aparut prima data in Cei patru Fantastici, editia cu numarul 52 din 1966. Astfel, a fost deschisa calea pentru personaje ca si Falcon (1969), Luke Cage (1972) si John Stewart/ Green Lantern (1971).

Fiind vorba despre o creatie Marvel, vorbim tot despre un om cu puteri supranaturale. Totusi povestea este diferita fata de ceea ce eram obisnuiti. In centru actiunii se afla o tara din Africa, Wakanda. Astfel suntem atrasi intr-o lume extraordinara, filmul surprinzand privitorul cu niste decoruri de poveste. Costumele sunt si ele un atu al acestei productii iar coloana sonora, marca Kendrick Lamar, nu face altceva decat sa confirme ca asistam la ceva special.

Pantera Neagra este numele dat regelui din Wakanda. Datorita unei plante miraculoase, acesta este “investit” cu niste puteri supraomenesti, date de catre un costum cu trasaturi inspirate din imaginea unei pantere. Wakanda este o tara ascunsa de vazul lumii, care poseda o tehnologie mult mai avansata decat restul statelor de pe planeta. In ciuda acestui lucru, conducatorii acesteia incearca sa nu se amestece in problemele tarilor din jurul lor, lucru care va duce la aparitia unor lupte pentru putere. De fapt filmul prezinta si o imagine asupra ororilor care se intampla chiar si in zilele noastre pe continentul african si, bineinteles ca din acest decor, nu poate sa lipseasca, macar un agent CIA.

Una peste alta, Pantera Neagra mi-a lasat o impresie foarte buna, atat scenariul cat si felul in care acesta a fost pus in scena, te tin “cu sufletul la gura” pana la final; efectele speciale nu te lasa deloc sa te plictisesti. Recomand vizionarea sa pasionatilor de SF si visatorilor la o lume mai buna. ­čÖé

 

 

Aici discutam