Cea mai mare parcare pentru biciclete se deschide in Utrecht

In timp ce noi ne chinuim sa pedalam printre masini si oameni, lovindu-ne de borduri si in gropile de pe drum, In Olanda se deschide cea mai mare parcare pentru biciclete. Pardon, cea mai mare parcare subterana pentru biciclete.

 

Parcarea are programata deschidererea oficiala pentru 21 august si face parte dintr-un proiect mai mare, de re-amenajare a garii din Utrecht. Proiectul mai are in vedere instalarea de panouri solare pe acoperisul garii, refacerea canalului de navigare dar si conectarea garii cu centrul istoric.

 

 

Sa revenim la “ce ne doare”. In acest moment, parcarea are spatii pentru depozitarea a 6000 de biciclete, intinse pe suprafata a trei etaje. Totusi, edilii orasului au considerat ca aceasta cifra este mica, astfel incat, au programat dublarea sa, cu termen de finalizare in lunile urmatoare. Astfel, parcarea subterana din Utrecht va deveni cea mai mare parcare pentru biciclete din lume.

 

 

Biciclistii vor putea folosi facilitatile oferite de acest spatiu 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana prin intermediul unei cartele electronice care ii va ajuta si cu localizarea si navigarea prin parcare. Primele 24 de ore de parcare sunt gratuite. Securitatea si functionalitatea parcarii vor fi asigurate de paznici. Fiecare nivel al cladirii va avea acces separat catre platformele de transport in comun, oferind un acces facil dar si rapid catre spatiu de la suprafata.

 

 

 

Aici discutam