Cel mai mare TV QLED de la Samsung are 2,23m diagonala

Se pare ca expresia “bigger is better” e valabila si pentru televizoare. Ne indreptam spre ecrane tot mai mari, cu rame tot mai subtiri dar cu surprize tehnologice, in spate, ce reusesc, mereu, sa ne uimeasca.

 

Una dintre companiile inovatoare din aceasta industrie, Samsung, ridica putin stacheta si vine, in fata noastra, cu un tv, cu noua sa tehnologie de ecran QLED, ce are o diagonala de 88 inci, aproximativ 2,23m, cam aceeasi intindere pe care o ocupa 200 de telefoane S8 ­čÖé . Pentru cei care n-au auzit de aceasta noua tehnologie, va pot spune, pe scurt, ca, incearca sa va aduca nuante de culori cat mai apropiate de realitate, Samsung spune ca se apropie de 100% acuratete.

Ecranul ofera o rata de refresh de 240 Hz, cu o rezolutie de 3840 x 2160 Ultra HD si un sistem HDR pe 10 biti. Pentru conectivitate avem porturi 4 HDMI, bluetooth si wi-fi. 

Televizorul va avea un pret marisor, nu se astepta nimeni la altceva, de cca 20000 de dolari. Totusi, in piata, vor fi disponibile si diagonale mai mici 55′, 65′ si 75′ cu preturi plecand de la 2500 de dolari.

 

 

 

Aici discutam