Coincidente ciudate sau karma?

Viata ne rezerva mereu surprize ciudate, de multe ori foarte greu de explicat prin filtrul propriilor cunostinte.Poate ca multe din aceste evenimente ciudate nici nu trebuie explicate. Poate ca viata se desfasoara urmand niste reguli nescrise. Ce ziceti? 

 

Despre Titanic

Morgan Robertson a scris nuvela Futility in 1898, cu 14 ani inainte de scufundarea Titanicului. Nuvela prezenta povestea unui vapor, numit The Titan, care s-a scufundat in conditii asemanatoare cu a celui de sus. Ambele vase erau descrise ca fiind imposibil de scufundat, aveau caracteristici tehnice asemanatoare, aveau un anumit numar de barci de salvare lipsa si, bineinteles, ambele au suferit coliziuni cu iceberg-uri.

 

 

Reincarnare?

Ce explicatii gasiti pentru asemanarea a doua actrite din vremuri si spatii diferite? Zubaida Tharwat a fost o actrita egipteana, care a trait intre 1940 si 2016. Asemanarea dintre aceasta si Jennifer Lawrence, eroina din Hunger Games, cea mai bine platita actrita din lume, este izbitoare.

Alte doua persoane care seamana foarte mult sunt Enzo Ferrari, fondatorul companiei auto cu acelasi nume si fotbalistul Mesut Ozil. Coincidenta sau nu, cel din urma s-a nascut la o luna dupa ce primul a parasit aceasta lume.

 

 

 

Tragedia de la barajul Hoover

Constructia barajului Hoover, din Statele Unite, are o poveste trista deoarece foarte multi muncitori si-au pierdut viata in timpul acestui proces. Unul dintre primii care au suferit accidente mortale a fost George Tierney, care a decedat in 20 decembrie 1922. Ultimul muncitor care si-a pierdut viata pentru acest baraj a fost Patrick Tierney, fiul lui George. Acesta a decedat tot in 20 decembrie.

 

Accident ciudat

In 1895 a avut loc un accident foarte ciudat, intre doua automobile, in statul Ohio, SUA. Partea ciudata nu este accidentul ci modul in care s-a intamplat. Se pare ca, cele doua automobile, erau singurele de pe intreg teritoriul acestui stat, in acea perioada.

 

Edgar Allan Poe a calatorit in timp?

In cartea The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket, Edgar Allan Poe descrie povestea a patru marinari care au supravietuit unui naufragiu si care au fost nevoiti sa-si manance un coleg, Richard Parker, pentru a putea supravietui. Autorul a sustinut, la acea vreme, ca povestea se bazeaza pe fapte reale dar nimeni nu l-a crezut.

46 de ani mai tarziu, dupa aparitia cartii, a avut loc un accident naval. Supravietuitorii acestuia au recunoscut ca au fost nevoiti sa-mi manace un coleg pentru a putea trai. Acesta se numea Richard Parker.

 

 

Triunghiul Bermudelor

In iulie, 1975, Erskin Lawrence Ebbin, un baiat de 17 ani din Insulele Bermuda a fost ucis in timp ce era pe motoreta, fiind lovit de un taxi. Cu numai un an in urma, tot in iulie, a suferit un accident mortal fratele lui Erskine, in varsta tot de 17 ani. Acesta a fost lovit de un taxi, condus de acelasi sofer, care ducea acelasi pasager, tot in timp ce era pe motoreta.

 

Daca ti-a placut articolul ne vedem pe Facebook.

 

Aici discutam