Cum se transforma o sticla in nisip

Noua Zeelanda este renumita pentru formele sale de relief, munți, plaje, rauri, lacuri și pentru multe parcuri nationale care sunt protejate. Locuitorii tarii, de asemenea, iubesc berea, dar, evident, nu si gunoiul care este lasat în urma petrecerilor, seara, la plaja.

 

Din acest motiv,DB Brewery, a proiectat un dispozitiv care transformă sticlele goale de sticlă în nisip. De ce este important acest lucru? Va dau numai doua puncte de vedere: recicleaza sticlele si ajuta si la reintregirea rezervelor de nisip. In acest moment, cca 70% din plajele planetei sunt afectate de o restrangere a zonei cu nisip. Daca va ganditi ca putem reloca nisisp din desert va rog sa aveti in vedere faptul ca nisipul din desert este prea fin pentru a fi utilizat in industrie, de exemplu in constructii; se pare ca acesta este sectiorul in care nisipul se foloseste ce mai mult.

Aparatul celor de la DB Brewery are un mod foarte simplu de functionare. Dupa ce terminati de baut berea trebuie doar sa introduceti sticla in locasul special conceput din aparat. Un senzor cu laser declanseaza procesul da faramitare si porneste un “mixer” ce lucreaza la 2500 de rotatii pe minut. In urma procesului de macinare cca 200 de grame, al unui produs foarte asemanator cu nisipul, raman in urma. Produsul respectiv este distribuit firmelor care activeaza in constructii, producatoare de beton, si este folosit in constructia drumurilor sau caselor.

Totusi, aceasta nu este prima incercare de protejare a mediului pentru DB Brewery. In 2015, compania a produs 300 000 de litri dintr-un produs numit Brewtroleum, un biocombustibil produs din drojdia ce ramane in urma procesului de producere a berii.

 

 

Aici discutam