De ce e iPhone X o dezamagire pentru Apple

Dupa ce, mai multe surse din media, au constatat o scadere vertiginoasa a vanzarilor iPhone X, Apple vine cu un anunt care nu face decat sa confirme dezamagirea pentru produs: se vor fabrica numai 8 milioane de unitati in a doua parte a anului.

 

Productia telefoanelor trebuie incetinita deoarece s-au schimbat radical si estimarile vis-a-vis de vanzarile pentru 2018. Daca in decembrie 2017 estimarile aratau o posibila vanzare de 27 de milioane de unitati, in primul trimestru, anul acesta se asteapta o cifra peste 14 milioane de telefoane vandute.

Desi telefonul de 1000 de dolari, a starnit mult interes in media anul trecut, vanzarile pentru iPhone X nu au confirmat deloc asteptarile producatorului. De fapt, se pare ca telefoanele scumpe nu au avut succesul asteptat pentru nici un brand.

Se pare ca strategia de productie a pornit gresit inca din 2017. Au fost comandate prea multe bucati de iPhone X, in ultimul trimestru al anului trecut, atunci cand vanzarile erau in crestere si acum, specialistii firmei, se vad nevoiti sa gaseasca solutii pentru lichidarea stocului din magazine. Asta se intampla, in conditiile in care concurentii au scos modele care se pare ca vor “ingropa” vanzarile flagship-ului american.

Apple nu a prezentat cifrele obtinute de iPhone X pana acum dar putem sa ne facem o parere daca ne uitam la ceea ce anunta producatorii de componente. Acestia confirma, prin propriile estimari, scaderea numarului de unitati vandute dar si a celor care vor intra in productie. Printre cei care confirma datele din media se numara nume ca si al fabricantului de chipuri A11, TSMC si a companiei austriece AMS, care produce componente pentru modulul de identificare faciala. In randul celor care anunta vremuri “grele” pentru iPhone X, se afla si producatorul ecranului OLED, Samsung.

 

Aici discutam