Doi italieni au fondat compania Steve Jobs

Cine vrea sa cumpere o pereche de blugi marca Steve Jobs? Sau, poate, un tricou? Doi frati italieni au castigat, dupa cativa ani de lupte prin tribunale, dreptul de a folosi numele Steve Jobs pentru compania lor.

 

Razboiul a inceput inca din 2012, atunci cand cei doi frati, Vicenzo si Giacomo Barbato, au observat ca Apple nu a inregistrat niciodata, ca si marca, numele Steve Jobs. Cei doi se aflau deja in procesul de infiintare a unei companii in domeniul modei si au decis ca “Steve Jobs” este numele perfect pentru denumirea firmei.

 

 

Bineinteles ca Apple nu a putut sa fie de acord cu asa ceva si a decis sa caute dreptatea in instanta. Potrivit publicatiei La Repubblica Napoli, compania americana a pierdut in cele din urma din cauza ca a ales sa atace sigla italienilor. Semnul este de fapt o litera “J” stilizata, cu o urma de muscatura intr-o parte si o frunza, care te poate duce cu gandul la sigla Apple, in partea de sus. Cu toate astea, judecatorul a decis ca o litera nu poate fi considerata comestibila si, astfel, nu poate fi pusa in legatura cu “marul” american.

Cei doi frati italieni, merg mai departe cu firma de imbracaminte si comercializeaza produse cu marca Steve Jobs, genti, tricouri, blugi si accesorii vestimentare. Acestia nu exclud posibilitatea ca, in viitor, sa inceapa sa comercializeze si produse electronice, posibil, chiar telefoane.

 

Aici discutam