Dwayne Johnson. Povestea din spatele ecranului

Noi, oamenii suntem creaturi simple: mereu iubim o poveste buna. Problema este ca nu realizam ce inseamna o poveste buna. Vedem succesul unui om si vrem sa fim ca acesta, vrem faima, bani, fericire dar nu realizam ce se afla in spatele cortinei, care este adevarata viata a acelui om. De fapt, nu realizam ca fiecare om are o poveste buna de viata, o poveste dezamagitoare, o drama sau o poveste frumoasa, un amalgalm de emotii care asteapta sa iasa la suprafata. Povestea lui Dwayne, The Rock, Johnson se incadreaza intr-un tipar mai putin obisnuit de poveste, o poveste cu incercari grele dar cu final fericit.

 

Povestea actorului poate fi asemanata cu cea a unui fluture. Da, fluturele nu inceteaza sa ne uimeasca. Culorile sale, aripile mari, zborul frumos din floare in floare, ne ofera o imagine superba. Totusi, in spatele culorilor frumoase se ascunde o transformare care nu mai pare asa frumoasa. E o trecere grea si foarte putin atractiva de la stadiul de larva catre fluture. Dwayne Johnson a avut o viata usoara la inceput dar incercarile si transformarile prin care a trecut l-au facut omul pe care il stim azi.

Multa lume crede ca Dwayne a avut o copilarie frumoasa deoarece tatal sau, Rocky Johnson era foarte cunoscut, fiind luptator profesionist, unul dintre cei mai buni. In viata personala se pare ca Rocky nu era asa de cunoscut deoarece petrecea mai multa vreme in compania amantei decat in sanul familiei. Lucrurile s-au complicat cand acesta a fost arestat pentru un presupus viol. 

 

 

La 14 ani, Dwayne Johnson, trece prin povestea urata a divortului parintilor si e pus in situatia sa aleaga pasul urmator. Neavand prea multe de facut aceasta alege sa inceapa sa se antreneze. Nu face asta pentru o competitie sau pentru faima ci pentru a-si elimina frustrarile care au aparut mai ales dupa ce, el si mama sa, au fost evacuati din apartamentul familiei. 

Orientarea catre sport i-a facut numai bine. In liceu il intalneste pe antrenorul de fotbal Jodi Swick care devine “al doilea tata” si il modeleaza astfel incat sa lase in urma atitudinea de “baiat rau”. Dwayne devine foarte bun ca si jucator de fotbal si primeste o bursa la Universitatea din Miami, ca si sportiv. Viitorul pare frumos pana in momentul in care intervine o accidentare care il sileste sa abandoneze fotbalul. Dupa absolvire a incercat o revenire cu echipa Calgary Stampeders dar a renuntat dupa numai doua luni.

 

De ce nu trebuie sa ne fie teama de esec

 

“Am invatat ca, trecand prin depresie, unul dintre cele mai importante lucruri pe care ai putea sa le realizezi este ca nu esti singur. Nu esti primul care trece prin asa ceva; nu esti ultimul care trece prin asta… As vrea sa fi avut pe cineva care sa-mi spuna ‘O sa fie bine, nu te teme’. Nu mai voiam sa fac nimic, nu mai voiam sa merg niciunde, plngeam tot timpul. In cele din urma ajungi in punctul in care realizezi ca nu mai ai lacrimi.”

Dupa esecul in fotbal, Dwayne Johnson, trece prin cea mai grea depresie din viata sa. Poate acesta este puctul culminant al povestii sale. Se vede in ipostaza tanarului care isi vede planul vietii naruit si care pare ca nu mai are sperante pentru viitor. In aceasta perioada foarte grea se refugiaza, din nou, in sport si  se hotaraste sa devina luptator profesionist incepand antrenamentul cu tatal sau.

“Nu-ti pierde credinta. Ai incredere ca de cealalta parte a durerii exista ceva bun.”

Aici incepe povestea frumoasa. Dupa un an, dupa ce a renuntat la fotbal, in 1996, Dwayne Johnson debuteaza in campionatul profesionist de lupte, wrestling, in Survivor Series. La inceput nu a fost deloc usor, se parea ca publicul nu-l accepta. Lucrurile s-au schimbat odata cu turneul Attitude, atunci cand a inceput sa primeasca primii bani din sponsorizari. Doua decenii mai tarziu, Dwayne Johnson este o legenda in lupte si unul dintre cei mai bine platiti actori de la Hollywood, acumuland o avere de cca 140 de milioane de dolari.

 

 

Aici discutam