Facebook a oprit postarea steagurilor tarilor atacate de teroristi

Dupa ultimele atacuri din Marea Britanie, cel din Manchester din 22 mai si cel din  Londra, s-a putut observa lipsa bine-cunoscutelor poze de profil avand pe fundal steagul tarii atacate, asa numitele filtre de solidaritate.

 

 

Aceste filtre au inceput sa fie folosite dupa atacul de la Paris, din noiembrie 2015 de catre persoanele care doreau sa-si exprime solidaritatea fata de evenimentele tragice. Mai mult de 120 de milioane de oameni au folosit aceste poze, imreuna cu hashtag-urile #prayforparis si #jesuisparis.

Decizia Facebook de a suspenda aceste filtre vine dupa criticile primite tocmai din cauza  lipsei de solidaritate fata de alte evenimente petrecute in lume, crimele din Siria sau Irak sau din alte tari in care au loc conflicte armate. Oamenii au reclamat faptul ca se intampla evenimente tragice in fiecare zi in alte parti ale lumii fara sa fie luate in seama de catre retelele de socializare.

Facebook a regandit strategia utilizarii filtrelor asupra pozelor de profil prin introducerea unor efecte noi, efecte care permit oamnilor sa-si arate solidaritatea asupra oricaror evenimente din lume, prin ramele create de alti utilizatori.

 

 

Aici discutam