Filipinezii pun turistii la fiert

Am vazut multe strategii de atragere a turistilor. De la ofertele inedite de cazare, in hoteluri de gheata, pesteri sau castele bantuite, pana la excursii in varful muntilor sau pe insule pustii. Cu toate astea, n-am mai vazut turisti pusi la fiert, cu plante aromate.

 

Daca v-am atras atentia, trebuie sa stiti ca asa ceva se intampla in Filipine, mai exact in Tibiao, un orasel aflat pe insula Panay. Zona respectiva abunda in destinatii turistice. Printre cele mai cunoscute sunt Tibiao Eco-Adventure Park, “podurile atarnate” din Malakagat si Tigbaboy sau cascada Bugtong-Bato. 

 

 

Ca si popularitate, doua atractii ies mai mult in evidenta. Este vorba despre rafting pe raul Tibiao, cu diferite grade de dificultate) si experienta baii fierbinti, “kawa”. La cea din urma voiam, de fapt sa ajung. “Kawa” este o “oala” mare, in care localnicii obisnuiau sa extraga zahar si melasa. Cineva a avut o idee iesita din comun, care se pare ca a prins foarte bine la public. In prezent, aceste recipiente au fost transformate in cazi de baie. Oalele sunt asezate pe foc si sunt umplute cu apa si plante aromate. Cand apa ajunge la temperatura potrivita, turistii sunt invitati sa se relaxeze in ele, intr-un fel de jacuzzi filipinez.

Daca ti-a placut articolul da-ne un like la pagina de Facebook aici.

 

 

Aici discutam