Filmul Dunkirk bate recordurile la incasari

Filmul regizorului Cristopher Nolan, Dunkirk, a depasit toate asteptarile in privinta incasarilor, adunand 20 de milioane de dolari pana vineri, 21.07.2017.

 

Dunkirk avea o estimare, ca si incasari, de 50 de milioane de dolari in prima saptamana dar calculele vor trebui refacute deoarece, filmul, depaseste, incet, incet, aceste cifre, avand cel mai bun debut al unui film despre Al Doilea Razboi Mondial din ultimii ani. Nu e un lucru rau, avand in vedere bugetul cheltuit pentru productie de 150 de milioane de dolari.

Povestea filmului Dunkirk surprinde trupele britanice şi ale aliaţilor înconjurate de inamici pe plaja franceză şi forţate să facă faţă unui asalt aproape imposibil de rezistat. Filmul reuneşte o distribuţie impresionantă din care fac parte actorii Tom Hardy („Mad Max: Drumul furiei”), Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy şi debutantul Fionn Whitehead.

Pasionaţii de istorie ştiu, cu siguranţă, ce s-a întâmplat în Dunkerque, orăşel francez din apropierea graniţei cu Belgia, unde, în mai 1940, peste 300.000 de soldaţi britanici şi francezi au ajuns pe plajă, încercuiţi de înaintarea armatei naziste şi rămaşi ţintă de tir pentru avioanele germane. De teama să nu-şi piardă preţioasa flotă, comandamentul britanic trimitea câte o singură navă pentru a-i evacua.

 

 

Aici discutam