Google Photos face video upload mai repede dupa ultimul update

Google Photos, varianta pentru Android, a primit un suflu nou impreuna cu ultimul update. Aplicatia va incarca, acum, clipurile preferate mult mai repede.

 

Varianta imbunatatita a aplicatiei este o continuare a eforturilor companiei de a oferi utilizatorului o experienta mai placuta, in acelasi timp obtinand si o economisire a traficului de date, chiar si a energiei electrice.

Softul Google Photos simte cand conexiunea la internet este mai slaba si incarca, in cloud, o versiune cu rezolutie mai mica a clipului video. Cand se trece la conexiune mai buna, de tipul  Wi-Fi, clipul este inlocuit cu versiunea originala, cu rezolutia nativa. Google nu specifica ce dimensiune vor avea clipurile salvate temporar.

 

 

In timp ce aceasta functie era disponibila de cateva luni pentru fisiere foto, aceasta a devenit necesara si pentru fisiere video, din cauza cresterii acestora in rezolutie si, implicit, in marime. Clipurile temporare sunt folosite, in special pentru sharing, in social media, prin aplicatiile preferate.

Deocamdata update-ul a imbunatatit Google Photos numai pentru utilizatorii Android, asa ca viteza mai mare de back-up nu va oferi nici un avantaj utilizatorilor de iPhone 8 sau iPhone X. Pentru iOS, Google Photos a primit ultimul update, odata cu lansarea iOS 11.

 

Aici discutam