GrowChef ,gradina de legume din casa ta

Cine spune ca nu poate exista o gradina in fiecare casa? De ce sa nu ai legume proaspete in fiecare zi? Si, bineinteles ca nu vorbesc despre orice tip de gradina. Este vorba despre o gradina “smart”, doar traim in era tehnologiei.

 

GrowChef este un aparat cu 51 de orificii in care pot fi cultivate legumele tale preferate. Acesta poate fi asezat in orice zona a locuintei, pe podea, pe perete, pe fereastra, chiar si in dulap. Cu un sistem de iluminare in trei culori, pe leduri, gadgetul produce suficienta lumina pe cont propriu, fara sa mai fie nevoie de lumina naturala. GrowChef nu are nevoie de pamant deoarece foloseste o solutie de nutrienti care face plantele sa ajunga de doua ori mai repede la maturitate decat cele cultivate intr-o gradina obisnuita. O data pe luna, solutia cu nutrienti trebuie turnata in sloturile cu plante printr-un orificiu aflat la baza acestora. Apoi, aparatul isi trage exact cantitatea de care are planta nevoie, la un interval de 20 de minute. Sistemul de iluminare functioneaza cu temporizator si poate fi controlat printr-o aplicatie de pe smartphone.

GrowChef are trei nivele care se rotesc in functie de marimea plantelor. Acestea raman la nivelul de sus cat timp are loc germinarea. Cand planta ajunge la 3 cm, aparatul o muta la nivelul din mijloc, unde este pastrata pana ajunge la 10cm. Apoi se trece la nivelul de jos unde planta ramane pana la maturitate.

Daca iti place ideea de a avea o gradina “smart” la tine in casa, poti comanda GrowChef pe Kickstarter la un pret de 210 dolari. Livrarile vor incepe in martie 2018.

 

Aici discutam