Huawei vrea sa lanseze un telefon cu ecran pliabil in 2018

In timp ce Samsung se lauda de vreo doi ani cu un proiect de telefon cu ecran pliabil, Huawei a venit destul de tare din urma si se pare ca va trece in prim plan, daca vor lansa, asa cum promit, acelasi tip de telefon in noiembrie 2018.

 

Potrivit site-ului XDA DEVELOPERS, chinezii vor deveni prima firma ce va scoate in piata acest tip de telefon. A nu se confunda cu Axon M, care e un telefon cu doua ecrane, legate cu balamale. Graba cu care Huawei vrea sa darame visele celor de la Samsung se poate sa aiba legatura cu piedicile pe care, cei din urma, le-au pus chinezilor cand au vrut sa intre in piata din SUA. Daca planurile celor de la Huawei vor avea succes, Samsung va fi infranta in jocul pe care tocmai ei l-au inceput.

Cum spuneam, acest proiect nu trebuie confundat cu cel al firmei ZTE, si al lor telefon Axon M deoarece vorbim acum chiar de un ecran ce va putea fi indoit fara probleme. Acelasi site spune ca ecranul are toate sansele sa fie un OLED si, cel mai probabil, va fi fabricat de catre LG. Daca ne gandim ca LG a prezentat deja un televizor al carui ecran se poate rula ca un afis, lucrurile parca sunt mai usor de inteles.

Desi data preconizata pentru lansare este situata undeva in noiembrie, acest an, aceasta se poate schimba in functie de cum se vor misca cei de la Samsung. In orice caz, batalia se anunta foarte interesanta.

Aici discutam