Lenovo prezinta prima camera 3D pentru VR180

Google nu abandoneaza batalia pentru spatiul virtual si continua inovatia in acest domeniu pentru a usura viata pasionatilor de tehnologie.

 

Compania a prezentat recent aplicatia VR18o, pentru Android si iOS. Prin intermediul acestei aplicatii se pot incarca pozele si clipurile 3D, direct in Google Photos si pe Youtube. Pentru a veni in ajutorul creatorilor de continut de pe platforma video, Google, a introdus inclusiv posibilitatea de a face si streaming live. Camerele ce filmeaza la 360º se bucura de un mare succes dar nu pot fi utilizate foarte usor de internet datorita marimii clipurilor dar si a pretului destul de mare. 

Totusi, pentru a te bucura de aceasta aplicatie ai nevoie de o camera speciala. Pentru a acoperi acest segment, Google a incheiat in parteneriat cu Lenovo, pentru fabricarea unor gadgeturi compatibile. Unul dintre acestea este camera Lenovo Mirage.

Camera este echipata cu o pereche de senzori de cate 13 MP, pozitionati aproximativ la o distanta aproximativ egala cu cea dintre ochi. Lenovo Mirage este construita din materiale de calitate si prezinta o siguranta crescuta pentru utilizare. Marimea este un alt mare avantaj, dand posibilitatea utilizatorului sa o “ascunda” in buzunar. O problema generala a acestor camere este capacitatea mica a bateriei, durata aproximativa de filmare fiind de cca 2 ore. Lenovo introduce o inovatie si aici si ofera posibilitatea schimbarii bateriei, la nevoie, cu alta, ce vine in pachetul initial.

Ideea lansarii acestui produs a luat nastere pentru a simplifica viata producatorilor de clipuri de pe canalele de socializare. In timp ce camerele ce filmeaza la 360º se bucura de un mare succes, acestea nu pot fi utilizate foarte usor pt upload sau streaming datorita marimii clipurilor dar si e pretului destul de mare de achizitie. Lenovo Mirage ofera utilizatorului o experienta completa, la un unghi de filmare de 180º si calitate video 4K. Pretul de pornire este de cca 280€.

 

 

Aici discutam