Masina care zboara

In conditiile in care soselele sunt din ce in ce mai aglomerate, ne confruntam cu tot mai mult timp pierdut in trafic. O solutie care sa elimine aceasta problema ar fi o masina cu care sa putem sa parasim soseaua si sa zburam catre locul de munca.

 

Ce frumos ar fi sa iesim cu masina din garaj si sa ne luam zborul catre destinatia dorita. Chiar daca pare desprinsa din revistele SF, ideea are o baza reala in realitate. Sunt cateva companii care lucreaza deja la un proiect de masina zburatoare, unele aflate in stadiu foarte apropiat de prezentare in piata. 

Una dintre aceste companii are numele Terrafugia si are sediul in Massachusetts. Aparatul acestora, TF-X, ar trebui sa fie prezentat publicului in cursul acestui an, urmand sa intre in productia de serie in 2024. Acest “automobil” nu are numai avantajul de a putea sa zboare dar este proiectat si ca vehicul semiautonom. Pasagerii vor introduce destinatia in calculator si vehicului ii va duce la destinatie utilizand inteligenta artificiala. La sosire, omul va avea, totusi, posibilitatea de a alege locul unde va ateriza aparatul, putand astfel sa evite anumite erori care ar putea aparea din cauza conditiilor meteo. Aparatul va putea duce la destinatie 4 pasageri.

Terrafugia TF-X va fi echipat cu un motor electric, cu o putere de cca 300 de cai, care se va putea alimenta chiar in timpul zborului. Aparatul va avea o autonomie estimata de zbor de 805 km si viteza maxima de 322 km/h.

 

 

Aici discutam