Microsoft confirma lansarea XBOX One X

Proiectul Xbox, supranumit Scorpio, iese in lumina reflectoarelor cu denumirea oficiala Xbox One X.

 

Microsoft prezinta aceasta consola ca fiind cea mai puternica de pe piata. Acest lucru este sustinut de puterea de procesare de 6 teraflopi si de o placa grafica, dezvoltata de AMD, ce lucreaza la 1172 MHz, fiind mai puternica decat PS4 Pro, 911 MHz, si Xbox One ce ruleaza numai la 853 MHz. Procesorul este sustinut de o memorie RAM de 12 GB DDR5. Toate acestea sunt impachetate in cel mai mic Xbox construit vreodata, ce are si sistem de racire pe lichid.

 

 

Puterea dezvoltata de noua consola, Xbox One X, da gamerilor posibilitatea de a experimenta jocuri la rezolutia nativa 4k. Consola are si rolul de player Blu-Ray la calitate video Ultra HD si va putea rula jocurile la 60 de cadre pe secunda. 

Microsoft anunta ca nu vor fi probleme de compatibilitate intre Xbox One X si jocurile compatibile pe Xbox One sau cele ce ruleaza pe Xbox 360.

Un punct in minus ar putea fi pretul de plecare, anuntat de Microsoft, de cca 450 de euro, pret care plaseaza Xbox One X pe primul loc in topul celor mai scumpe console

Data anuntata pentru lansare este 7 noiembrie 2017.

 

 

Aici discutam