MOROMETII continua cu Horatiu Malaiele in rolul principal

 

UPDATE: Pelicula „Moromeţii 2”, cu Horaţiu Mălăele în rolul principal, apare în curând pe marile ecrane! Premiera de gală, în prezenţa regizorului Stere Gulea, va avea loc pe 5 noiembrie, la Sala Palatului din București, iar filmul va ajunge și în cinematografele din toată țara pe 16 noiembrie.

 

Regizorul Stere Gulea pregateste inceperea filmarilor pentru  Morometii 2, planificate pentru aceasta toamna. Personajele lui Marin Preda revin pe ecrane, dupa 30 de ani, cu o continuare a filmului indragit de toata lumea.

 

De obicei un film vazut dupa ce ai citit romanul ce prezinta povestea, devine plictisitor si, de multe ori dezamagitor. Morometii, a constituit, pentru mine, exceptia, fiind singurul film care a reusit sa redea exact imaginea pe care o aveam in minte atunci cand citeam cartea cu acelasi nume. N-am mai vazut alt film care sa-mi trezeasca exact aceleasi senzatii ca si cartea dupa care a fost facut.

Filmarile vor incepe in luna septembrie, a acestui an si se vor desfasura in exact acelasi platou, in care a fost facuta si prima ecranizare, satul Talpa din judetul Teleorman. La cativa kilometri de acesta se afla chiar satul natal al lui Marin Preda, Silistea-Gumesti. Casa Moromeților a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schițele și imaginile celei vechi, iar centrul satului va fi recreat de la zero. Scene importante vor fi turnate la București, în noiembrie, iar alte câteva la Slatina. 

„Moromeții 2 e o întreprindere extrem de provocatoare, pentru că ai deja un model excelent – romanul, și filmul anterior care, spre bucuria mea, a devenit destul de popular. E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare și teamă. Iar lumea aceea pe care o știam dispare, de fapt. Asta m-a și atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supraviețuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, declară Stere Gulea.

Distribuția este una de excepție și reunește câțiva dintre cei mai apreciați și iubiți actori români. În rolurile principale îi vom vedea pe Horațiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) și, la debutul într-un rol principal în cinema, Iosif Paștina (Niculae), alături de Răzvan Vasilescu, George Mihăiță, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac.

„Cred că va fi un film ce va arăta celor care vor dori să-l vadă istoria dulce-amară, tragică de multe ori, a țăranului român în general, a familiei Moromete în particular. O armonie milenară spulberată de experiențe sociale dezastruoase. Pentru a sparge bariera preconcepțiilor, stereotipiilor și anchilozelor de tot felul, în ceea ce privește personajul Ilie Moromete pe care îl voi interpreta, pentru că una dintre virtuțile lui este disimularea, voi răspunde curiozităților cu vorbele personajului: Să ţineţi minte că la noapte o să plouă. Dacă dă ploaia asta, o să fac o grămadă de grâu”, spune actorul Horațiu Mălăele.

 

 

Aici discutam