NASA iti da 18000 de dolari sa stai in pat

Cum e viata in spatiu? Ce poti face pe o statie spatiala? Cred ca toti    ne-am pus cel putin o data intrebarile astea. Oare ne-am gandit, insa, vreodata ce efecte ar avea aceasta experienta asupra organismului nostru?

 

NASA a pornit programul “Best Rest Study” tocmai pentru a afla ce efecte are viata in afara planetei asupra organismului uman. Mai exact, cercetatorii, vor sa afle cat mai exact, prin ce schimbari trece corpul in conditii de imponderabilitate. Pentru asta, au cerut unor voluntari sa stea, pana la 70 de zile, in pat, cu capul in jos, la o inclinatie de 6 grade. Fiecare voluntar este atent monitorizat pentru a vedea cum suporta aceste conditii. La acest program participa 24 de voluntari, care sunt platiti cu 18000 de dolari fiecare.

 

 

Poate va gantiti ca e jobul perfect, pana la urma castigi o gramada de bani ca sa stai in pat… Incercati sa va aduceti aminte cand ati stat in pat mai mult de doua zile, parca nu era asa amuzant, nu? Oamenii astia au niste reguli foarte stricte de respectat. Absolut toate activitatile cotidiene trebuie desfasurate in pat sau in pozitie orizontala. Asta inseamna ca voluntarii trebuie sa manance, sa se imbrace sau chiar sa faca dus in aceleasi conditii. Parca ca nu mai e asa misto, nu?

 

 

Aici discutam