Nissan a inventat papucii care se duc singuri la locul lor

Stim toti ce inseamna sa nu-ti gasesti papucii prin casa, pentru ca nu mai stii unde i-ai lasat. Sau sa calci, noaptea pe ei, pentru ca nu sunt la locul lor, langa pat sau langa pantofar.

 

Nissan a gasit o solutie care sa va ajute, papucii care se duc singuri la locul lor atunci cand nu mai sunt folositi. Pentru a le face prezentarea, compania nipona, a construit o casa traditionala japoneza. Oaspetii sunt intampinati, cum altfel, cu o pereche de papuci de casa. Toate sunt ok pana acum. Surpriza vine atunci cand oamenii scot picioarele din papuci si acestia pleaca, inapoi, la intrarea in casa.

Fiecare papuc este echipat cu doua rotite, un motor si un senzor, care le permite sa se miste prin casa. Cu ajutorul senzorilor, acestia pot localiza “parcarea”.

Daca faza cu papucii nu v-a convins, poate va linistiti sa aflati ca nu doar incaltamintea se plimba prin casa Nissan. Pernele, scaunele , chiar si masuta de cafea merg, linistite la locul lor prin simpla apasare a unui buton. Parca e mai usor sa faci curatenie asa, nu? Ce misto e sa intri in casa, sa apesi un buton si toate lucrurile sa plece la locul lor…

De fapt Nissan foloseste ideea cu papucii pentru a prezenta directia, in care se indreapta compania in domeniul automobilelor, spre masini autonome. Tehnologia folosita pentru ghidajul papucilor de casa este aproximativ aceeasi cu cea care ajuta la parcarea masinilor. Vizitatorii sunt asteptati in “casa autonoma” din martie 2018. 

 

 

Aici discutam