Nokia 8 e aici!

Nokia a prezentat, in sfarsit, telefonul asteptat de toti fanii, un telefon cu specificatii de top, menit sa readuca brandul in lumina reflectoarelor.

 

Nokia 8 este echipat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 835 si 4GB de RAM. Display-ul masoara 5.3 inci si are o rezolutie ultra HD si e foarte luminos, usor de folosit in lumina soarelui.

La capitolul camera, vorbim de un sistem dual, pe spate, cu doi senzori, alb si negru, de cate 13 megapixeli, cu capacitate de filmare la rezolutie 4k si, bineinteles, lentile Carl Zeiss. Camera frontala nu dezamageste nici ea si propune un senzor de 13 megapixeli. O noutate pt Nokia, se pot folosi ambele camere, fata/spate, in acelasi timp, obtinandu-se o doua poze intr-o imagine split-screen.

 

 

Nokia 8 vine cu o carcasa lucioasa, de metal, care o sa va dea batai de cap din cauza amprentelor. La capitolul protectie, telefonul isi arata limitele, deoarece nu are protectie la apa ci numai impotriva stropilor.

Daca pana acum a fost ok, continuam cu senzor de amprenta, situat in partea frontala, port USB-C si ultima versiune Android Nougat.

Telefonul va fi disponibil pentru cumparare in septembrie, la un pret estimat la 599 de euro, fiind comparabil cu cel al telefoanelor high end prezente deja in piata, putin cam mare, din punctul meu de vedere.

 

 

Aici discutam