Pal-V lanseaza primul automobil zburator de serie

Compania olandeza Pal-V a programat, pentru luna martie, lansarea primului automobil zburator care va intra in productie de serie. Masina, denumita Pal-V Liberty, va putea fi condusa, legal, atat pe sosea, cat si in aer.

 

Primul model ce va intra in productia de serie se numeste Liberty Pioneer Edition si va avea prezentarea in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Acesta va avea un pret de cca 599000 de dolari si va fi comercializat pe site-ul companiei. Deoarece vorbim despre o masina care va zbura, pretul va include si lectii de pilotaj precum si alte posibilitati de customizare. Prima seria de productie va numara 90 de automobile. Majoritatea acestora se vor indrepta catre piata din Europa. Al doilea model care va intra in productia de serie se va numi Liberty Sport si va costa cca 399000 de dolari.

 

 

Vehiculul Liberty este , de fapt, un fel de elicopter ale carui rotoare se pot plia in cca 10 minute, potrivit producatorului, transformandu-se intr-un autovehicul capabil sa ruleze pe sosele cu o viteza maxima de cca 160 km/h. Automobilul va avea o autonomie de 1300 de km pe sosea, in timp ce, in aer, va putea parcurge o distanta de 500 de km.

Olandezii ne linistesc si in privinta zgomotului produs de aparatul lor. Acestia spun ca va avea un nivel mult mai mic decat al unui elicopter normal, lucru benefic daca ne gandim ca vehiculul va rula in interiorul oraselor, printre cladiri.

 

 

Aici discutam