Razer Core V2. La revedere desktop!

Daca vrei jocuri de ultima generatie si laptop-ul tau nu prea le face fata, poti incerca jucaria celor de la Razer, Razer Core V2.

 

Daca nu prea intelegi despre ce este vorba, iti propun o analogie interesanta. Stii care e diferenta dintre Bruce Banner si Hulk? Razor V2 scoate la iveala bestia care se ascundea in laptopul tau.

O data ce ai achizitionat jucaria, lucrurile devin foarte simple si te transformi intr-un gamer in cateva secunde. Tot ce trebuie sa faci este sa conectezi un singur cablu care iti va alimenta laptopul, va permite conectarea mai multor monitoare, a mouse-ului si a tastaturii si nu numai. Razor V2 se poate conecta prin cablu la internet si, partea cea mai importanta, sustine puterea oricarei placi grafice existente in acest moment in piata. De fapt asta e cel mai important la acest gadget. Daca la un laptop e greu sa adaptezi o placa grafica, la Razor V2 acest lucru este foarte usor si, practic, este mijlocul prin care se transforma in statie gaming, din nou, totul se intampla prin conectarea unui singur cablu.

Gadgetu-ul face parte dintr-o generatie de sisteme noi, denumite generic eGPU (external graphics processing unit). Din aceasta categorie mai fac parte Asus ROG XG, Aorus Gaming Box sau Akitio Node. Toate sunt construite pe acelasi standard si acela e reprezentat de portul Intel Thunderbolt 3. Acesta este primul cablu care permite o latime de banda mare (40 de gigabiti pe secunda), electricitate (peste 100 de watti) si protocoale I/O (USB3.1), DisplayPort, PCI-Express) pentru a conecta placi grafice externe, monitoare, accesorii si un laptop, in acelasi timp, fara sa fie nevoie nici macar o repornire a aparatului.

Daca vreti sa achizitionezi jucaria asta trebuie sa stii alte cateva lucruri. Pretul pleaca de la 500 de dolari, fara unitatea grafica si trebuie sa ai un laptop de generatie mai noua care, pe langa USB C, sa suporte Thunderbolt 3.

 

 

Aici discutam