Skydio R1 urca dronele o treapta mai sus

Totul devine autonom. Ne indreptam catre o viata in care lucrurile din jurul nostru vor “prinde viata” si ne vor indeplini toate dorintele, lasandu-ne sa le privim cum lucreaza, din fotoliu.

 

Ei bine, pe Skydio R1 nu o vom privi nicidecum din fotoliu. Din contra, drona asta ne indeamna la miscare pentru a ne putea urmari pasii. Da, chiar asta face. Nu trebuie sa va ganditi la acest model ca si la o drona clasica ci, mai degraba, la o camera action cu stabilizator automat care zboara. Construita de o echipa de ingineri de la MIT, R1 foloseste un sistem alcatuit din 13 camere, “imprastiate” pe corpul acesteia, pentru a putea “vedea” lumea din jur si de acelasi procesor NVIDIA Jetson folosit in industria automobilelor autonome pentru navigare.

 

 

Spre deosebire de Phantom 4, ce poseda si ea tehnologie de evitare a obstacolelor, Skydio R1 face lucrurile putin diferit. In timp ce modelul mai cunoscut se opreste cand intalneste un obstacol si continua filmarea din acea pozitie, R1 are capacitatea de a evita obstacolele si de a-si continua drumul , fara sa scape “tinta” din obiectiv. Drona celor de la Skydio este construita , in special, pentru folosire in modul autonom. Tot ce ai de facut este sa lansezi aplicatia de pe un smartphone, sa lansezi drona, sa-ti alegi modul de filmare si sa lasi drona sa-si faca treaba.

Trebuie sa vorbim si de aspectele negative. Desi ar fi misto sa te joci cu ea, prin padure, toata ziua, nu vei putea face asta deoarece R1 are o autonomie de numai 16 minute. Eventual bagi o tura de downhill si o pui la incarcat… Alt lucru de luat in calcul este memoria interna de numai 64 GB, ce nu poate fi extinsa. Si nu ne prim aici. Vei putea folosi aceasta drona numai  cu pamantul sub ea deoarece nu se poate orienta deasupra apei.

 

 

Aici discutam