Venom a ajuns in Romania

Asteptat de multi cinefili cu sufletul la gura, filmul Venom a ajuns si pe ecranele din Romania.

 

Cu o distributie din care fac parte Michelle Williams, Tom Hardy sau Riz Ahmed, filmul era asteptat ca un nou episod din “razboiul” purtat de Sony cu Marvel Cinematic Universe. Ca si incasari, cu 10 milioame de dolari in prima zi, se lupta cu nume grele cum ar fi Amazing Spiderman 2 (8.7 milioane in 2014), Captain America: The Winter Soldier (10.4 milioane in 2014) si Wonder Woman (11 milioane in 2017). 

Desi a fost primit foarte dur de catre critici, filmul nu este deloc rau. Din punctul meu de vedere, se situeaza peste orice film cu Spiderman si poate fi alaturat usor celorlalte din seria inspirata de benzile desenate Marvel. Bineinteles ca Stan Lee nu putea sa lipseasca dintr-un film de genul asta. 

 

 

Desi trebuie sa recunosc faptul ca am fost atras mai mult de prezenta lui Tom Hardy decat de povestea in sine, Venom a reusit sa ma tina atent pana la final. Ca o paranteza, am adormit la doua filme cu “paianjenul”… Desi incepe usor plictisitor, daca treci de primele 20 de minute, povestea incepe sa fie interesanta si actiunea reuseste sa te tina lipit de scaun. Tom Hardy are un rol bun, in stilul caracteristic si reuseste sa imbine cu maiestrie scenele de actiune cu cele comice. Si scenele comice tind sa-ti ramana in minte si dupa finalul filmului. Ca e bine sau rau, voi decideti, eu m-am distrat urmarind acest film si una peste alta, nu mi-a inselat asteptarile.

A, am uitat sa va zic povestea. Aici lucrurile sunt previzibile si ideile sunt oarecum cele clasice din filme SF. O nava spatiala revine pe Pamant cu niste extraterestrii la bord, numiti simbioti. Se pare ca s-a dorit aducerea lor pe planeta, in incercarea unui baiat, ce se joaca de-a Dumnezeu, de a-i combina cu oamenii. Bineinteles ca “astia” verzi incearca sa invadeze lumea noastra dar sunt opriti chiar de unul “de-ai lor”, un “ratat” la el pe planeta, descriere proprie. Acesta face echipa cu alt “ratat”, de data asta de pe Pamant si reusesc sa salveze planeta minunata. Dialogul dintre simbiot si om este savuros si salveaza filmul in multe puncte moarte.

That’s all folks! Vizionare placuta!

 

 

Aici discutam