Vrei mancare buna? Viziteaza Casa Simy

In tura obisnuita de duminica si la recomandarea unui prieten, ne-am hotarat sa vizitam un loc mai putin cunoscut de langa Sebes, dar laudat pentru o locatie minunata, Casa Simy.

 

Ne-am aruncat in masina, in Hunedoara, si am parcurs aproape un sfert din autostrazile Romaniei ­čśë , adica vreo 50 de km, pana in Sebes. Acolo am urmat indicatorul cu Transalpina dar nu am mers inainte, catre Sugag, ci am cotit la dreapta, catre Petresti. Bucurosi ca nu am intalnit gropi multe si cu burtile pregatite de “concert”, am oprit intr-o parcare plina, de ziceai ca e nunta.

 

 

 

Casa Simy mi-a facut din prima cu ochiul datorita unor butoaie imense aflate la intrare si a unei ustensile folosite la storsul strugurilor. Aveam sa aflu, ulterior, ca tot localul e amenajat in stil traditional, lemnul fiind elementul principal. Cea mai mare surpriza pentru mine a fost “gradina botanica” prin care trebuie sa treci ca sa patrunzi in local. N-am mai vazut asa ceva… Tot felul de plante in stanga si dreapta, apa curgatoare (app. e un parau care curge chiar prin local) mult verde, un vis. Localul era plin dar, prin bunavointa unui chelner, am gasit loc intr-un separeu, care s-a umplut si el in cca 20 de minute. 

 

 

Punctul culminant a fost deschiderea meniului. Exact cum imi place. Un numar potrivit de feluri de mancare, ca sa nu te plictisesti pana te hotarasti. Va recomand ficat de porc la gratar cu castraveti murati si mujdei de usturoi! Portiile sunt exact asa cum te astepti de la un restaurant traditional. Muraturile sunt facute de oamenii casei si tinute intr-o camara pe care o puteti vizita. Veti descoperi acolo o simfonie de culori si arome.

Una peste alta, a fost o experienta foarte misto pe care, in mod sigur, o vom repeta, chiar daca trebuie sa facem un drum de cca 2 ore,dus-intors. Pentru doritori voi lasa si adresa: STR SASEASCA NR 3, 515850 Petresti, judetul Alba. Daca va aflati zona, indiferenta ca mergeti la Alba-Iulia sau pe Transalpina, va recomand un popas in acest loc. 

 

 

Aici discutam