5 practici zilnice ale oamenilor puternici mental

Toti am trecut prin momente, in viata, in care ne-a fost pusa rabdarea la incercare, poate am avut un coleg care nu ne lasa in pace, un servici cu care ne consumam toata energia, o relatie fara viitor.

 

Puterea mentala este o si ea o aptitudine care trebuie antrenata, nu ne nastem asa, trebuie sa invatam din greseli, din esecuri, sa lasam regretele in trecut si sa ne antrenam psihicul pentru un viitor mai bun.

 

Oamenii puternici mental au mai mult succes decat cei slabi. De ce se intampla asta? Ce au, ei, in plus? Raspunsul e simplu. Au invatat sa-si controleze emotiile, gandurile sau comportamentul si le-au folosit pentru a-si atinge scopul, pentru a avea succes. O minte puternica e cea care e disciplinata si determinata. Obiceiurile si rutina zilnica ne construiesc viitorul. Sa vedem ce fac oamenii cu o minte puternica pentru a avea o zi mai buna.

 

Sunt optimisti. Exista o limita a lucrurilor pe care le poti face. Nu te ingropa in trecut, in ganduri negre, ci priveste spre viitor si ai incredere in ce poti face.

Evita comparatia. Daca te trezesti dimineata cu Facebook-ul in fata, renunta la acest obicei. Renunta sa traiesti comparand viata si obiceiurile tale cu ale altor oameni. Fiecare individ este unic si trebuie sa treaca prin propriile experiente ca sa evolueze.

Isi stabilesc un scop. Fa-ti un plan pe cativa ani si incearca sa faci tot ce poti ca sa-l urmezi si sa atingi scopul final. Nu trebuie sa ajungi in momente in care sa nu stii in ce “directie” sa mergi.

Se bucura de oameni dragi. E foarte important sa fii mereu inconjurat de oameni dragi. Incearca sa-ti petreci, mai ales, diminetile, alaturi de familie sau prieteni, mancati impreuna, povestiti despre ce veti face in ziua respectiva.

Gandesc pozitiv, sunt constienti de forta lor. Nu lasa negativismul sa te copleseasca, Gandeste-te la punctele tale puternice si foloseste-le pentru a-ti atinge scopul. Petrece timp uitandu-te in oglinda si gandindu-te la ce poti face. Ai incredere in tine.

 

 

Aici discutam