7 motive sa cumperi iPhone 8 in loc de iPhone X

Apple a prezentat, luna asta, gama noua de telefoane care vor continua lupta pentru suprematie in piata smartpone. Daca iPhone 8 si iPhone 8 Plus erau telefoanele asteptate de toata lumea, iPhone X este modelul aniversar Apple, model care ar trebui sa fie mult mai bun decat tot ce exista in acest moment in piata.

 

A trecut ceva timp si au inceput sa “curga” si comentariile legate de aceste trei telefoane. Desi, iPhone X, are lansarea oficiala programata abia in 3 noiembrie, acesta, are parte de multe reactii negative, mult mai multe decat se asteptau producatorii. Va rog sa vedeti, mai jos, 7 motive pentru care lumea considera ca e mai bine sa cumperi iPhone 8 decat sa astepti, si sa cumperi iPhone X.

 

 

1.Telefoanele au acelasi procesor. Trebuie sa recunoastem ca toti ne uitam la puterea procesorului atunci cand alegem un telefon. Apple a facut o alegere oarecum riscanta atunci cand a ales sa doteze cele trei telefoane cu acelasi procesor, A11 Bionic, ajutat de un accelerator grafic, M11. Acesta are 6 nuclee, 2 mai performante si alte 4 gandite pentru eficienta energetica.

 

 

2.Indentificarea prin amprenta e deja o tehnologie consacrata pe cand recunoasterea faciala , cu care se lauda iPhone X, e abia la inceput. Apple face niste afirmatii curajoase in legatura cu noua tehnologie afirmand ca este mult mai sigura decat precedenta. Acestia afirma ca recunoasterea faciala functioneaza chiar in intuneric sau ca recunoaste schimbari survenite la nivelul fetei, cum ar fi cresterea unei barbi sau purtarea ochelarilor. Deja au aparut voci care spun ca exista probleme cu aceasta tehnologie.

 

 

3. iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X suporta incarcare wireless. Nimic nou la acest capitol, cele trei modele au primit, in sfarsit, optiune de incarcare wireless, tehnologie folosita de ceva vreme de concurenta. Bineinteles ca incarcatorul wireless trebuie achizitionat separat.

 

 

4.Cele 3 telefoane au camerele principale apropape identice. Daca nu sunteti mare fan al fotografiilor nu veti recunoaste diferenta intre cele 3 camere. Totusi, fata de iPhone 8, iPhone 8 Plus are un al doilea senzor care va permite sa faceti poze de calitate atunci cand folositi functia zoom. Intre iPhone 8 Plus si iPhone X, singura diferenta este ca, ultimul, foloseste stabilizare optica pentru ambele obiective. Asta inseamna ca veti avea imagini mai clare in conditii de lumina scazuta.

 

 

5.Camerele frontale sunt, si ele, aproape identice. In teorie, camerele FaceTime HD, din dotarea iPhone 8 si iPhone 8 Plus sunt la fel cu sistemul TrueDepth, de pe iPhone X. Toate au functii identice, senzor de 7 megapixeli, deschidere f/2.2 si mod video la 1080P. Totusi, la iPhone X, gasim 3 functii noi: Portrait Mode pentru camera frontala; Portrait Lighting, ce va permite sa eliminati obiecte din spate si Animoji, care va permite sa trimiteti fotografii animate, emoji, catre prieteni.

 

 

6.iPhone 8 nu are ecranul intrerupt in partea de sus. Oricat au incercat tehnicienii Apple, nu au reusit sa produca un ecran unitar pentru iPhone X, acesta avand o “intrerupere” in partea de sus, in locul unde este aplasata camera. Bineinteles ca de asta se folosesc, acum, carcotasii care comenteaza impotriva iPhone X. Personal nu vad asta ca un minus, dar asta e lumea, toti avem dreptul la opinie.

 

 

7.Pretul. Da, am ajuns si la acest aspect. Din punctul meu de vedere este o diferenta mult prea mare de pret intre iPhone 8, iPhone 8 Plus si “varful de lance” iPhone X . Acesta, din urma este primul telefon care aproape a depasit bariera celor 1000 de dolari. Pretul pentru Stalele Unite este anuntat la 999 de dolari, in timp ce, in Romania se anunta un pret de cca 1300 de dolari. Sa asteptam, totusi, lansarea oficiala, din 3 noiembrie.

 

Aici discutam