A aparut primul proiector 4K de la LG

LG pur si simplu vrea sa uimeasca lumea chiar inainte de CES 2018. Dupa ce a prezentat cel mai mare panel OLED, cu rezolutie 8K, ne mai ofera o surpriza. Coreenii au lansat, in aceste zile, primul proiector ce lucreaza la rezolutie 4K.

 

Reprezentantii LG sustin ca proiectorul lor, primul de acest tip din istoria companiei, este reprezinta cea mai buna optiune pentru cumparator, fiind mult mai usor de folosit decat produsele aflate acum in piata. Un alt avantaj al aparatului este marimea, spun producatorii, aproximativ jumatate din marimea proiectoarelor concurente.

Modelul HU80K este prezentat ca si produsul cu cel mai bun raport calitate-pret din domeniu. Acesta poate proiecta o imagine de pana la 150 de inci, aproximativ 3,8m, pe un perete, cu o intensitate luminoasa de pana la 2500 de lumeni, fiind, practic, cel mai puternic proiector facut de LG. 

 

 

Vorbind despre calitatea imaginii, pe langa rezolutia 4K, proiectorul HU80K vine si cu suport pentru HDR. Din nefericire, nu avem nici o mentiune despre Dolby Vision. Proiectorul poate fi asezat direct pe podea, poate fi montat pe un perete sau prins, cu un suport special, direct de tavan. Producatorul garanteaza o calitate impecabila a imaginii indiferent de modul de instalare.

Pe partea de sonorizare avem la dispozitie doua difuzoare de cate 7Watti, mult prea putin pentru asigurarea unei atmosfere optime intr-o camera obisnuita. Probabil ca majoritatea celor care vor alege sa achizitioneze acest produs vor opta pentru o conexiune cu un soundbar sau cu un sistem home cinema. Conexiunile audio sunt reprezentate prin iesire optica, HDMI si bluetooth. 

Cireasa de pe tort vine cu posibilitatea de accesare a aplicatiilor preferate direct prin intermediul proiectorului. Acesta ruleaza WEBOS, la fel ca si televizoarele LG. Pentru o manevrare mai usoara puteti atasa o tastatura si un mouse wireless.

 

LG s-a aliat cu Bang & Olufsen pentru a lansa un nou model de televizor

 

Aici discutam