Aer conditionat portabil, facut in casa

Ce poate fi mai “de sezon” decat un tutorial despre cum poti sa construiesti, in casa, un aparat de aer conditionat portabil?

 

Am incercat ceva asemanator acum cativa ani si a functionat. Singura problema e ca trebuie solicitat serios congelatorul pentru un volum suficient de mare de cuburi de gheata. In rest e ok, util, mai ales, in timpul noptilor “de cuptor”. Aparatul chiar face o atmosfera placuta, cu 2-3 grade in minus fata de temperatura normala din camera, suficient cat sa-ti asigure un somn linistit dar, mai ales, odihnitor.

A doua varianta de folosire e intr-o seara de “fotbal” , in fata televizorului, cu 2-3 beri printre cuburile de gheata. Nu recomand inlocuirea berii cu vin, daca e sotia in preajma. Nu de alta, dar nu mai prindeti finalul meciului… ­čśë

Principiul de functionare este foarte simplu. Gheata din lada asigura aerul rece, care este impins de ventilator spre cotul de pvc, fiind astfel, eliberat in camera. Aveti nevoie de o lada, bormasina, pendular, un cot de teava PVC, banda de izolat, marker, ventilator (cu baterii sau alimentare 220V) si gheata, multa gheata.

 

 

 

Aici discutam