Alpha. Despre om si lup

Alpha este o poveste despre om si lup, care are loc in urma cu 20000 de ani; de fapt, Alpha prezinta chiar inceputul povestii dintre acestia, poveste care ne spune cum a ajuns omul sa-si cunoasca cel mai bun prieten.

 

Desi, aparent, pare un film pentru copii, nu va lasati inselati, este un film pentru toata familia. Regizorul Albert Hughes reuseste sa puna in scena o poveste care prezinta viata oamenilor din timpul erei glaciare. Este o poveste ce prezinta legatura ce se infiripa intre om si animal intr-un decor de poveste. Efectele vizuale sunt superbe, personajele fiind prezentate, aproape mereu, in mijlocul unui peisaj ce pare ca nu are capat. Fie ca vorbim despre desert, gheata sau padure, culorile sunt perfecte si reusesc, parca,  sa te transpuna in acea perioada. Apa de un albastru ireal si cerul plin cu stele nu fac decat sa adanceasca visul.

Povestea este bine pusa in scena, cu multe scene de actiune si de cotitura. Cand ai impresia ca ai inteles ce se intampla, se schimba ceva si povestea urmeaza alt curs, finalul este cel mai bun exemplu. Sunt momente care te induc in eroare, scene care par sa iti dea de inteles ce se va intampla, vezi privirile celor din trib catre conducator, dar care fac acest film sa fie si mai interesant. Cea mai fumoasa scena, si punctul culminant, este cea care prezinta caderea lui Keda sub gheata si incercarea prietenului sau de a-l salva.

Eroul principal, interpretat de Kodi Smit-McPhee, este prezentat, la inceput, in timpul pregatirilor pentru vanatoare. Pentru cei din comunitate, este momentul in care se termina copilaria, in care demostrezi ca esti barbat. Toata lumea asteapta lucruri marete de la Keda, asteapta sa arate asemanarea cu tatal sau, duritatea si determinarea sa. Totusi, baiatul este altceva. Chiar daca va lua aminte la ceea ce i se spune, este clar ca povestea sa va fi croita altfel. Despre asta este filmul. Despre un baiat care devine barbat, lider. Un baiat care, prin legatura creata cu lupul, va schimba modul de viata al oamenilor.

Keda ramane singur intr-o lume necunoscuta si trebuie sa invete sa supravietuiasca. Va reusi acest lucru cu ajutorul unui animalului care voia, la inceput, sa-l sfasie. Intre ei se infiripa o prietenie stransa. Vedem cum poate un om sa invete de la un animal si invers, vedem cat de necesara este rabdarea si intelegerea pentru atingerea obiectivelor.

 

Aici discutam