Atunci si acum, umbre din trecut

Ne bucuram sa putem vedea si fotografia locuri frumoase din lume dar nu ne gandim ce se afla in spatele fatadei zugravite frumos, ce istorie ascunde un monument sau, chiar, un colt de strada.

 

Suntem prea ocupati de viteza cu care se desfasoara viata de zi cu zi si nu ne putem permite cateva momente sa ne gandim la trecut. Vizitam locuri incarcate de istorie dar nu avem idee ce orori se ascund in spatele culorilor frumoase de acum. Ne bucuram sa facem o poza, ca sa stie lumea pe unde umblam dar nu vedem umbrele care ne privesc.

 

 

Adam Surrey a observat si el toate lucrurile astea si a luat decizia sa ne deschida ochii. Acesta incearca sa ne aminteasca de ceea ce s-a intamplat in timpul razboaielor prin alaturarea unor imagini facute atunci, unor poze cu aceleasi locuri, dar din zilele noastre. Va las pe voi sa decideti daca, privind, pozele, merita sa pastram vie amintirea acelor vremuri. 

 

 

Cred ca nu trebuie sa uitam niciodata la ce poate sa duca dezbinarea si ura. Ar trebui sa putem vedea si partea nevazuta a locurilor pe care le vizitam. De multe ori, in spatele culorilor se ascunde un trecut urat si tine de noi sa facem tot ce putem pentru a pastra culorile momentului in viata.

Mai multe imagini de acest gen puteti vedea pe pagina de Facebook Ghosts of Time.

 

 

 

Aici discutam