Barbati de inchiriat in Japonia

In Japonia poti inchiria un barbat, de varsta mijlocie, care sa te asculte, sa te ajute la treburile zilnice sau sa joace rolul sotului sau iubitului.

 

Takanobu Nishimoto conduce, potrivit The Straits Time, o afacere iesita din comun pentru lumea noastra dar, se pare, vazuta ca fiind normala de japonezi. In 2012 a aparut un site care nu promitea mare lucru dar care, in prezent primeste cca 900 de abonamente, pentru servicii, in fiecare luna. Site-ul se numeste “Ossan Rental” si nu face altceva decat sa inchirieze barbati oricui are nevoie de acestia. Cuvantul “ossan” poate fi tradus ca si unchi sau barbat de varsta mijlocie. Pentru suma de 8.89 de dolari, pe ora, poti inchiria un om care e dispus sa iti ofere sfaturi, sa iti asculte gandurile, sa te ajute la treburile casnice sau chiar sa joace rolul unui iubit, pentru a alunga persoanele insistente. Au fost cazuri in care “unchiul” a trebuit sa ajute la mutarea unor piese de mobilier sau chiar sa insoteasca persoane la concerte si petreceri.

In Japonia, barbatii de varsta mijlocie sunt, deseori, subiect de glume din cauza frezei foarte comune, a burtii crescute in urma consumului de bere sau a hainelor prea clasice” pe care le poarta, fiind vazuti ca niste oameni care nu prea mai au nimic de oferit. Nishimoto a inceput afacerea tocmai ca sa combata aceste idei si ca sa dovedeasca utilitatea unor oameni care au acumulat destula experienta de viata si care o pot impartasii celor din jur. 

Pentru siguranta clientilor, cei care doresc sa fie “unchi” trebuie sa treaca de niste interviuri in care sa-si expuna povestile dar trebuie sa faca si dovada faptului ca nu au sau nu au avut probleme cu legea.Acestia nu au voie sa-si atinga clientii sau sa faca ceva ce ar duce la o relatie fizica, in caz contrar sunt exclusi de pe site.

In acest moment, Nishimoto are cca 80 de “unchi” pe care poate sa-i inchirieze, o cifra mare daca e sa comaparam cu inceputurile afacerii cand se ocupa numai el de clienti. Dovada a faptului ca ideea are succes e aparitia a inca 3 site-uri care ofera servicii asemanatoare.

 

Aici discutam