Batalia pentru Los Angeles. Film sau realitate?

Los Angeles si alte orase din lume au inceput sa fie bombardate ce meteoriti care par sa incetineasca in momentul in care ajung in atmosfera pamantului. Planeta incepe sa fie invadata dintr-o data de extraterestri care aterizeaza pe tarmurile din Los Angeles, ucigandu-i pe toti cei aflati pe coasta.

 

Povestea sta la baza filmului, aparut in 2011, cu Aaron Eckhart in rolul principal. Putina lume stie ca pelicula a fost inspirata din una din cele mai bizare intamplari prin care a trecut armata SUA. In timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, in noaptea dintre 24 si 25 februarie 1942, un obiect zburator care a ramas pana acum neidentificat, a fost vazut in spatiul aerian al orasului Los Angeles. 

Armata a ordonat intreruperea electricitatii si deschiderea focului catre acel obiect. Artileria a trimis nu mai putin de 1400 de proiectile catre ceea ce se credea a fi un aparat de zbor japonez. Focul a fost deschis la ora 3:16 si a durat pana la 4:14. Povestea s-a terminat abia la 7:21, cand a fost dat semnalul ca obiectul a disparut.

Dupa multe cautari nu s-a reusit identificarea unor ramasite ale acestui avion, pana in ziua de azi nu stie nimeni ce s-a intamplat de fapt. Din pacate, tirul artileriei, a avariat mai multe case si masini. Trei oameni, civili, au fost raniti din cauza haosului creat de eveniment. Din pacate, doi oameni si-au pierdut viata in urma unor infarcturi provocate de atacuri de panica.

Autoritatile japoneze au declarat, dupa razboi, ca nu au avut nici un avion in zona in acea perioada. In 1983, autoritatile americane au atribuit intregul eveniment “stresului cauzat de razboi”.

 

Aici discutam