Bratara care te tine treaz la volan

Mii de accidente au loc in fiecare an din cauza soferilor care adorm la volan. Multe dintre acestea ar putea fi prevenite, in viitor, prin intermediul unei bratari care te poate mentine treaz, in timp ce conduci.

 

Toti am experimentat, la un moment dat, oboseala in timp ce conduceam masina. Totusi, putini oameni se opresc in momentul in care simt ca nu mai pot continua. Fie ca va aflati la volan in interes de serviciu sau ca faceti o calatorie mai lunga, cu familia, ar trebui sa opriti masina daca va simtiti obositi, chiar in pericol sa adormiti. Si asta nu trebuie sa o faceti doar pentru voi, ci, mai ales pentru ceilalti participanti la trafic. Sunt oameni nevinovati, care isi pierd vietile, zilnic, din cauza soferilor care adorm la volan.

 

 

Iata ca tehnologia vine, din nou, in ajutorul nostru cu un gadget interesant, pe care il putem folosi atunci cand conducem, pentru a ne proteja. Niste baieti din Lituania au inventat bratara Steer care, se pare, ca te poate tine treaz la volan. Mai mult decat atat, poate sa te si trezeasca daca simte ca esti pericol sa adormi.

Bratara se poarta la nivelul antebratului si nu face altceva decat sa-ti urmareasca pulsul, urmarind deviatiile de la limitele normale. Daca pulsul scade cu 10 unitati aparatul incepe sa vibreze si afiseaza o lumina galbena. In schimb, daca pulsul scade cu inca 3 unitati primesti un soc electric usor, suficient cat sa te faca atent. Potrivit inventatorilor, aceasta stimulare electrica poate creste nivelul de serotonina, noradrenalina si cortizol si scade nivelul melatoninei, cunoscut ca si “hormonul somnului”.

Aparatul promite sa obtina un efect mult mai rapid decat modurile traditionale de inlaturare a somnului, cum sunt cafeaua, bauturile energizante sau tigarile.

 

 

Aici discutam