Bright. Cel mai scump film lansat de Netflix

Netflix vrea mai mult. Mult mai mult. Si cum se poate obtine mai mult in cinematografie? Cu o investitie mai mare. Asa a aparut filmul Bright, din dorinta celor de la Netflix de a realiza un blockbuster.

Fiind recunoscut ca si cel mai scump film din istoria companiei, Bright aduna, in distributie, o mana de actori foarte cunoscuti, Will Smith, Noomi Rapace, Joel Edgerton, Edgar Ramirez.

Doi politisti patruleaza strazile din Los Angeles. Pana aici totul este normal. Vedem cateva imagini cu viata de familie, simtim teama unei fetite de a-si pierde tatal. Luptam putin cu rasismul, cu dorinta de integrare in grup si societate. Mai mult, avem parte de actiune, asistam la rafuieli intre diferite gasti, intre politisti corupti, in timp ce agentii FBI supravegheaza si incearca sa controleze tot.

Pana acum aveti impresia ca veti vedea un film banal, cu povesti obisnuite, nu? Ok, hai sa recapitulam. Stiti aia doi politisti care patruleaza? Personajele principale? Ei bine, unul dintre ei face parte din neamul orcilor, stiti, voi, aia urati din Stapanul Inelelor… A, da, pai, in aceasta poveste, orcile traiesc printre oameni si incearca sa se integreze in randul acestora, de aici si faza cu rasismul. Nick, ofiterul din neamul orcilor, este renegat de catre semenii sai deoarece vrea sa se integreze in randul oamenilor dar este respins si de acestia, inclusiv de catre partenerul sau din cauza originilor sale.

 

 

Razboi intre gasti? Ce se potrivea mai bine in decor, mai ales dupa alegerile din SUA, decat o gasca de hispanici rai si inarmati mai bine decat armata? Coruptie in politie? Alt cliseu, veti spune. Totusi politistii, orcile si hispanicii, faina combinatie, nu se razboiesc pentru bani ci pentru… o bagheta magica! E maxim sau nu? Va spun eu, inca nu! Ziceam ceva si de FBI, nu? De fapt e o organizatie care incearca sa controleze magia. Si unul dintre agenti este elf, asa e, aia cu urechi mari, tot din Stapanul Inelelor. A, nu v-am zis de elfi? Elfii sunt, in Bright, elita societatii, au cartiere selecte, in care nu intra oricine si cam conduc lumea. 

Una peste alta, filmul nu e rau. Are o poveste interesanta, personaje chiar si mai interesante si niste efecte speciale care va vor “sparge” atat display-ul HDR cat si sistemul de sunet. Recomand subwoofer la maxim si surround activat.

A, am uitat sa va spun. Cea mai tare faza, din punctul meu de vedere, e aia cand Will Smith “da cu matura” dupa o zana, aia micuta si verde, care se lupta cu o lampa de pe veranda. Acum e maxim! ­čÖé

 

Keanu Reeves, povestea din spatele cortinei

 

 

Aici discutam