Cel mai subtire ceas din lume

Daca faci parte din categoria de oameni deranjati de o dimensiune prea mare a ceasului de la mana, te vei bucura sa afli ca firma Piaget tocmai a prezentat Altiplano Ultimate Concept, cel mai subtire ceas mecanic fabricat vreodata.

 

Istoria acestui concept incepe in 1957, atunci cand Piaget a lansat modelul Calibre 9P. In acel moment era unul dintre cele mai subtiri ceasuri din piata. Mecanismul acestuia avea o grosime de numai 2mm. 61 de ani mai tarziu, Altiplano Ultimate Concept a depasit acea bariera, stabilind un nou record mondial. Modelul prezentat in aceste zile are o grosime, totala, carcasa, mecanism si protectie de sticla, de 2mm.

Forma finala a acestui ceas este dezvaluita dupa patru ani de cercetare. In acest timp o echipa de specialisti in mecanisme, carcase dar si designeri, au lucrat impreuna in incercarea de a reduce grosimea produsului, fara a sacrifica precizia mecanismului sau estetica ceasului.

 

 

Altiplano Ultimate Concept este fabricat dintr-un aliaj de cobalt de ultima generatie care a permis o combinatie foarte buna de precizie si rezistenta. Deasupra mecanismului, capacul de cristal are numai 0.2mm grosime. Ca si comparatie, un ceas normal are un capac de cca 1mm.

Asa cum sugereaza si numele, Altiplano Ultimate Concept, este prezentat acum doar ca si concept dar, conform reprezentantilor companiei Piaget, nu vom avea prea mult de asteptat pana sa-l vedem pe rafturile magazinelor.

Aici discutam