Cele mai bune sisteme de operare Smart TV in 2017

Functia Smart TV devine din ce in ce mai cautata si in piata tv din Romania. Aplicatiile va deschid accesul spre o multitudine de posibilitati de conectare a tv-ului cu alte aparate sau cu serviciile de televiziune online, acestea din urma castigand tot mai mult teritoriu in fata televiziunii clasice, prin cablu.

 

Sony.Android TV

Dupa ce a acaparat piata smartphone-urilor si a tabletelor, Android a intrat si in industria televizoarelor. Pe langa Sony, Sharp si Philips s-au orientat si ei catre Android TV. Prin apasarea unui buton de pe telecomanda se deschide, la inceput, o selectie a celor mai vizionate videoclipuri de pe Youtube sau Google Video, apoi intra in scena aplicatiile principale cum ar fi Netflix, Amazon, Magazin Google Play, Youtube.

Cel mai mare avantaj al Android TV e posibilitatea de folosire a multor aplicatii folosite si pe telefoane, in special, aplicatiile ce permit vizionare de continut video, streaming tv live sau filme si emisiuni inregistrate. Un exemplu in acest sens este Kodi.

 

Panasonic. My Home Screen 2.0

Interfata lansata in 2014, a fost revizuita complet, fiind bazata pe Firefox OS. 

Panasonic a abandonat conceptul de a avea o pagină separată de televiziune inteligentă în favoarea icoanelor pop-up. Cu toate acestea, aceste pictograme colorate, circulare și foarte mari apar întinse în mijlocul ecranului într-un carusel dinamic.

Există o pagină principală care conține 14 aplicații. În față este un link către piața aplicațiilor Panasonic, alături de aplicațiile preîncărcate precum Netflix, Amazon Instant, YouTube, AccuWeather și linkuri către caracteristicile și serviciile interne ale televizorului, inclusiv un calendar, intrări, canale TV și un browser web furnizat  de Firefox.

 

Samsung. Tizen

Vechiul sistem de operare, Smart Hub, a fost imbunatatit pentru 2017 si redenumit Tizen. Înlocuind grilajele separate de aplicații din 2014, interfața Tizen monitorizează ce vizionați / utilizați, sugerează noi surse și permite unele personalizări. Punctul forte consta in usurinta cu care puteti personaliza pictogramele de pe ecran, ce duc spre aplicatii pe care le folositi zi de zi. Bineinteles, avem parte, in continuare si pe panoul Samsung Apps, care afiseaza toate aplicatiile descarcate.

 

LG.Web OS

Aparut in 2014, Web OS se bazeaza pe un sistem de operare dezvoltat de HP si a ajuns in 2017 la varianta 3.5. Acest sistem este construit in jurul unei bare de activitati, care apare in partea de jos a ecranului. In aceasta bara puteti gasi pictograme ale aplicatiilor, cum ar fi Netflix sau Youtube, dar si scurtaturi catre diferitele tipuri de conexiuni ale tv-ului sau intrare in Setari.

 

TCL.Sharp.Hisense. Haier. Roku TV

Pe langa sistemele de operare consacrate, Android TV, Tizen sau Web OS, trebuie mentionat si unul mai putin cunoscut, care se adreseaza, in special, tv-urilor low cost, si anume Roku TV. Acest sistem va ofera o functie de cautare ce scaneaza peste 30 de aplicatii ca si Netflix, Google Play TV și Filme, Amazon, VUDU.

 

 

 

 

Aici discutam