Centrala solara in forma de urs Panda

China conduce in topul mondial al investitiilor in energie regenerabila, cu peste 200 de miliarde de dolari alocate pentru constructia de centrale solare si eoliene.

 

Totusi, ca sa puna in valoare animalul simbol al tarii, guvernul chinez, a construit in statul Datong un parc solar in forma de urs Panda. Acesta a fost construit in colaborare cu Programul Natiunilor Unite Pentru Dezvoltare (UNDP) si produce, in prima faza, 50 de megawatti de energie solara.

Partile negre, cum sunt urechile, labele si zona ochilor, sunt construite din celule solare monocristaline, in timp ce partile albe vor consta in celule solare facute din pelicula subtire de silicon.

 

 

Pe langa producerea energiei electrice, parcurile solare in forma de Panda, sunt parte a unui efort sustinut de guvernul chinez pentru promovarea ecologiei in randul tinerilor. In cadrul acestor parcuri vor fi construite si centre pentru tineret, in care vor fi explicate tehnologiile folosite.

Aceste centrale fac parte dintr-un plan mai mare de constructie a unor parcuri solare avand , ca si tema, ursul Panda care vor produce, in 25 de ani, 3.2 miliarde kilowatti-ora de energie verde. Se estimeaza o reducere e emisiilor de carbon de 2.74 milioane de tone.

 

 

Aici discutam