Cine este Elon Musk?

Elon Musk este un baiat nascut pe 28 iunie 1971, in Pretoria, Africa de Sud, care a facut primii 500 de dolari la varsta de 12 ani, prin vanzarea unui joc pentru computer, Blastar.

 

Intrebarea care sta la baza asscensiunii sale si care i-a dat un scop in viata a fost: Care lucruri vor avea un impact mare asupra viitorului umanitatii? Raspunsul i-a oferit orientarea in viitor: internetul, tranzitia catre surse de energie regenerabila si colonizarea spatiului extraterestru.

In 1995, imprumuta 28 000 de dolari de la tatal sau si, impreuna cu fratele sau, Kimbal Musk, pune bazele unei companii software, Zip2. Cu aceasta companie a profitat de expansiunea internetului, oferind servicii de publicitate online ziarelor, lucrand inclusiv cu New York Times.

In 1999, Zip2, a fost vanduta catre AltaVista. In urma acestei afaceri, Musk, a castigat 22 de milioane de dolari. Printre lucrurile cumparate cu acesti bani s-au numarat un automobil McLaren F1 si un avion de 12 locuri, Dassault 900.

In acelasi an au fost puse bazele companiei X.com, care oferea servicii financiare online. Dupa un an, Elon Musk, a cumparat Confinity, o alta companiei ce oferea servicii financiare, dar si serviciul acestora de transfer, PayPal, care va deveni si nou nume pentru X.com. PayPal devine principalul operator de plati online pentru Ebay si este cumparata de aceasta companie pentru suma de 1,2 miliarde de dolari, 180 de milioane revenind lui Elon Musk.

 

 

Space Exploration Technologies Corporation, companie mai cunoscuta sub numele SpaceX, este a treia pe lista celor fondate de Elon Musk. Ideea a pornit din intentia acestuia de a lansa zboruri comerciale in spatiu si de a coloniza planeta Marte. Pana in 2015, SpaceX a incheiat contracte importante alaturi de companii ca si DARPA, ORS, Celestis sau Orbcomm, cel mai important fiind semnat cu NASA, in 2008, in valoare de 1,6 miliarde de dolari.

 

 

Aventura Tesla Motors a inceput in 2003, cand Martin Eberhard si Marc Tarpenning au pus bazele acestei companii. Elon Musk s-a alaturat lor in 2004, cu o investitie personala de 60 de milioane de dolari. In 2008 a fost lansat modelul Roadster. Masina era capabila sa ajunga de la 0 la 100 de km/h in 3.7 secunde si sa parcurga distanta de 350 de km cu o singura incarcare a bateriei. Au urmat parteneriate cu Daimler si Toyota, iar in 2010, Tesla Motors a intrat pe bursa, ajungand la 226 de milioane de dolari din oferta initiala.

 

 

In 2012 este lansata masina care a cunoscut cel mai mare succes al companiei, Model S, aceasta a primit 5 puncte din 5, in testele privind siguranta pasagerilor efectuate de catre Administratia Nationala Pentru Siguranta Traficului. In 2017 a fost lansata Model X, cea mai puternica masina fabricata de catre Tesla Motors.

Alte proiecte incare Elon Musk s-a hotarat sa investeasca sunt Powerwall, proiect legat de constructia de baterii reincarcabile, SolarCity, companie producatoare de energie solara sau Hperloop, un proiect de tren de viteza mare ce foloseste energie solara.

Elon Musk este unul dintre cei mai infuenti oameni ai secolului 21. Acesta ne-a invatat sa invatam sa punem intrebarile potrivite pentru a gasi acele raspunsuri care ne vor ghida viata. 

Povestea lui Elon Musk dovedeste ca succesul  personal se bazeaza pe multa munca, perseverenta si incredere neclintita in propriile proiecte.

 

 

Aici discutam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × five =