Concurs de igiena pe tari

In 2015 a avut loc un sondaj care a cam dat “o palma” europenilor, obisnuiti sa arate cu degetul catre tarile mai putin dezvoltate. De data asta, ei, in special populatiile tarilor din vestul Europei, s-au dovedit a fi putin in urma la un capitol important, cel al igienei.

 

Intrebarea care a stat la baza acestui sondaj a fost “Va spalati cu apa si sapun dupa ce mergeti la toaleta?”. Sa vedem ce surprize au iesit la iveala.

Cei mai “curati” respondenti au fost locuitorii din Bosnia, care au adunat un procent de 96%, foarte aproape de perfectiune. Acestia au fost urmati de turci, cu un procent de 94%. Acum, ca sa fim sinceri, populatiile musulmane sunt recunoscute pentru ritualurile de purificare pe care le practica, in special inainte de rugaciune.

Intre 80% si 90% gasim alte cateva suprize, printre care si tara noastra, pentru necunoscatori ­čśë Romania, care a acumulat 84% de raspunsuri pozitive. Mai sus de noi se afla portughezii si populatia din Kosovo, cu 85 de procente. Sarbii si macedonenii stau si ei bine, cu 83% si 82%.

 

 

In sfarsit, intra in clasament si cateva tari din spatiu “mai dezvoltat” al Europei. Cu 78% se lauda tari ca si Islanda, Suedia si Germania. Dupa ele urmeaza Finlanda (76%), Marea Britanie (75%, se pare ca marele Churchill nu i-a invatat sa se si spele pe manute), Irlanda (74%) si Elvetia (73%). Vecinii nostri din sud, bulgarii, completeaza podiumul cu un procent de 72%.

Daca v-ati asezat comod in fotolii, va pot prezenta si “crema”! Haideti sa vedem ce tari se afla in partea de jos a clasamentului. Polonia (68%) inca sta relativ bine, macar in comparatie cu vecinii. Estonia (65%), Rusia (63%, bine, ei probabil nu prea cunosc termenul de “apa”; vodka constituie o alegere mai generala), Franta (62%), Spania (61%) si Belgia (60) se lupta pentru ultimul loc. Aici are o optiune buna Italia cu un procent “minunat” dar asteptat de 57%. Ei sunt cunoscuti si prin faptul ca nu prea stiu unde sa arunce gunoiul asa ca folosesc fereastra si strada… 

Cine e pe locul 1, din “coada”?! Surpriza, Olanda! Da, oameni buni, “tara lalelelor” se afla in ultima pozitie a clasamentului european. Desi acest clasament nu a acoperit chiar toate tarile din Europa, se pare ca olandezii nu prea stiu ce e ala sapun, mai ales in momentul cand ies de la toaleta. Rusine, oameni buni!

 

Urmareste-ne pe Facebook: DinPixMedia

 

 

Aici discutam