Copie de rezerva pentru creierul uman

Nectome, este compania care spune ca, intr-o zi va putea salva toata informatia dintr-un creier uman, pe un suport digital sau in cloud, nimic diferit fata de modul in care se face backup la un hard al unui computer. Sigura problema este accea ca omul care isi face backup, nu va mai fi in viata…

 

Reprezentantii companiei spun ca, odata salvata informatia din creier, acesta va putea functiona, in continuare, in mediul digital, gratie unei simulari ce va fi implementata cu ajutorul memoriei individului respectiv. Totusi, ca sa ajunga sa incerce asa ceva, au nevoie de un creier cat mai proaspat. Asta inseamna, bineinteles, ca persoana respectiva nu va fi in viata, pentru a putea asista la aceasta procedura.

 

 

Pentru inceput, Nectome, se va orienta catre bolnavii aflati in fazele terminale ale anumitor boli. Acestia ar trebui sa fie conectati la un aparat care va prelua activitatea inimii si a plamanilor. Cu ajutorul acestui aparat va fi pompata, in corpul pacientului, o substanta care va fi capabila sa pastreze corpul intact pentru cativa ani, chiar sute, spun cercetatorii implicati in proiect. In acest fel, creierul va fi pastrat intr-o stare asemanatoare celei inghetate pentru a putea fi scanat si amintirile incarcate in simulare. 

Ideea de upload a amintirilor unui individ pe un suport digital nu e noua. Ea apare in multe romane SF, fiind si subiectul multor filme si seriale. Sunt sigur ca sunt destui oameni care se gandesc deja la asa ceva. Pana la urma este vorba despre o pastrare a amintirilor, de ce nu, a constiintei unui om. Si, daca tot o salvam, poate ca, in viitorul indepartat aceasta va putea fi chiar inglobata in alt corp. 

Indiferent daca sunteti de acord sau nu cu asa ceva, trebuie sa fiti atenti la urmatorii pasi ai acestei companii. Nectome are deja o serie de sponsori importanti si chiar a reusit sa obtina finantare din partea guvernului american. 

 

 

Aici discutam