Costa Rica vrea sa fie prima tara din lume care interzice ambalajele din plastic

In 2015 a circulat un video pe net care prezenta o echipa de biologi si incercarea acestora de a a extrage un pai de plastic dintr-o nara a unei testoase, in Costa Rica.

 

Desi este foarte dur, clipul a fost postat pe internet tocmai pentru a soca lumea si pentru a trage un semnal de alarma asupra a ceea ce se intampla in jur. Putem vedea exact in ce mod este afectata fauna marina, si nu numai, de catre aceste deseuri de plastic.

 

 

Acum, Costa Rica, face demersuri serioase pentru a interzice folosirea ambalajelor de plastic, mai exact a celor de unica folosinta. Se doreste interzicerea acestora incepand cu anul 2021. Pentru a sustine producatorii locali in acest demers, guvernul din Costa Rica, a prezentat un plan de incentivare a acestora. De asemenea se fac investitii in descoperirea unor alternative la ambalajele de plastic.

Potrivit unui raport World Economic Forum, se pare ca in fiecare minut, echivalentul unui camion plin cu deseuri de plastic ajunge in oceanele lumii. Acelasi raport estineaza ca 99% din pasarile marine vor ingera deseuri de plastic pana in 2050, daca acest trend se mentine.

 

Costa Rica is planning to ban all single use plastic

Leading the way. Read more: http://wef.ch/2vjv2HK

Posted by World Economic Forum on 24 August 2017

 

Aici discutam