Cristiano Ronaldo. Imaginea din spatele arogantei

Adorat de unii, injurat de altii, Cristiano Ronaldo e unul dintre cei mai buni jucatori de fotbal ai ultimilor 20 de ani dar si unul, aparent, dintre cei mai aroganti. Sa vedem ce se afla in spatele acestei imagini.

 

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro s-a nascut in 5 februarie 1985, in Funchal, o insula mica din Madeira, fiind cel mai tanar dintre cei patru copii ai familiei. Un fapt inedit, a primit numele Ronaldo pentru ca tatal sau era mare fan al lui Ronald Reagan. Tot parintele sau este cel care l-a introdus in lumea fotbalului dar si cel care i-a “sculptat” aroganta si determinarea fiind sursa multor scandaluri in familie din cauza bauturii. Cristiano a intrat in fotbalul mare, la 16 ani, in anul 2001, cand Manchester United a platit 13 milioane de euro pentru semnatura sa. De atunci, Ronaldo a inceput sa bata recordurile din lumea fotbalului. Pana in acest moment, a castigat de 4 ori titlul de cel mai bun jucator din lume, ultima data depasindu-l pe Lionel Messi.

 

 

Desi multi oameni ii reproseaza aroganta pe care o afiseaza pe teren si modul agresiv in care joaca, putini oameni stiu prin ce incercari a trebuit sa treaca, ca sa ajunga omul de acum. De fapt despre asta trebuie sa vorbim, despre OMUL din spatele arogantei. In anul 2015, Cristiano Ronaldo, a fost decalarat, de catre fundatia “Do Something”, cel mai generos sportiv de pe planeta. In acelasi an, Ronaldo, a donat nu mai putin de 5 milioane de euro oamenilor care au suferit din cauza cutremurului din Nepal.

In 2008, jucatorul portughez, a incheiat un acord cu UEFA, prin care aceasta organizatie, trebuia sa doneze cate 5000 de euro catre “Crucea Rosie”, pentru fiecare gol marcat de Cristiano in cadrul turneului final. Desi a marcat un singur gol in acel turneu, intr-un meci cu Cehia, Ronaldo a donat 100 000 de euro la finalul competitiei.

 

 

Cred ca toti microbistii stiu ca este castigator a 4 Baloane de Aur, unul cu Manchester United si celelalte cu Real Madrid. Totusi, foarte putini stiu ca nu mai sunt toate in posesia sa. Trofeul castigat in 2013, a fost donat unei fundatii si cumparat, dupa licitatie, cu 600 000 de euro. Gheata de Aur, primita in 2011, a fost vanduta pentru 1.4 milioane de euro, toti banii fiind folositi in scopuri caritabile. Printre alte donatii facute de cristiano Ronaldo se numara 600 000 de euro, suma primita dupa ce a castigat “La Decima” cu Real Madrid si alte 275 000 de euro, prima pentru castigarea Campionatului European din 2016.

“CR7” doneaza sange de cate doua ori in fiecare an. Acesta este si motivul pentru care nu si-a facut, inca, tatuaje. “Orice persoană care donează sânge este specială. Într-o zi, poate că cineva va fi salvat datorită mie. De aceea donez sânge.”

 

Aici discutam