Cum ar fi sa obtinem energie electrica din uragane?

Pe masura ce anii trec si nivelul de poluare creste, fenomenele meteo extreme sunt tot mai dese. Numai in acest an, nu mai putin de trei uragane au lovit Statele Unite, devastand zone din Texas, Florida sau Puerto Rico.

 

Inainte de fiecare furtuna, oamenii primesc avertizari si sunt incurajati sa paraseasca zona respectiva. In timp ce siguranta este o prioritate pentru majoritatea oamenilor, unii cercetatori vad in uragane o oportunitate foarte mare.

Intr-un interviu pentru The Today Show, Neil DeGrasse Tyson, a indemnat oamenii de stiinta sa nu mai fuga din calea uraganelor si sa inceapa sa le cerceteze mai bine. Acesta este de parere ca oamenii ar trebui sa descopere de unde vine forta uriasa a unui uragan si cum o putem folosi pentru a obtine energie electrica. 

Desi este o idee foarte ambitioasa, totusi, e foarte greu, in acest moment, sa putem aceasta energie din simplul motiv ca uraganul nu poate fi controlat. Desi putem afla cand acesta se formeaza, nu putem stii ce traseu va alege sau unde se va opri. Pentru a putea cerceta acest fenomen, prima data, trebuie sa gasim o metoda pentru a-l controla, pentru a-l stabiliza sau chiar sa-l putem opri.

 

 

Aici discutam