Cum faci screenshot pe Microsoft Surface

Indiferent ca faci asta pentru amuzament, intr-o conversatie pe Messenger sau pe Skype, sau ca vrei sa transmiti informatii importante unui coleg, pentru job, de exemplu, screenshot-ul este o functie de care ai nevoie frecvent.

 

Vom vedea, in randurile de mai jos, cum se face un screenshot pe o tableta Microsoft Surface. Pana la varianta Surface Pro 3, dezvoltatorii au optat sa nu puna un buton PrintScreen pe tastatura. Asta face lucrurile putin mai complicate dar nu imposibile. Tot ce trebuie sa facem este sa luam exemplul telefoanelor si sa folosim o combinatie de butoane. 

Pentru inceput hai sa plecam de la premisa ca nu avem tastatura. Ca sa captam o imagine a ecranului, daca nu v-ati prins inca, asta e screenshot-ul ­čÖé , trebuie sa tinem apasat butonul Windows si, in acelasi timp, sa apasam butonul Volum in jos. Daca sunteti un adevarat profesionist in butonare si procedeul este un succes, veti vedea o stralucire a ecranului. Nu zambiti, nu e blitz, nu se face poza… In acest moment imaginea este salvata automat in folderul Screenshots din sectiunea Pictures/Poze.

 

 

Ce ati citit mai sus functioneaza pe generatiile mai vechi. Daca sunteti un guru al tehnologiei sau pur si simplu va supara banii, sigur aveti Surface Pro 4 sau Surface Pro si atunci trebuie sa urmati alta cale pentru a capta un screenshot, stiti voi, poza cu ecranul… Pentru jucariile astea trebuie sa apasati butonul Volum in jos si apoi sa apasati si Volum in sus.

In acest moment nu ar trebui sa mai aveti probleme cu “beleaua” asta de screenshot. Daca, totusi, nu functioneaza, macar aveti grija sa nu fie oameni pe strada cand aruncati tableta pe fereastra. ­čśë

 

Aici discutam